El Tribunal Suprem ratifica la sentència del crim Isanta

  • Els acusats van ser condemnats a penes de 25 i 43 anys de presó

VilaWeb
Redacció
05.11.2009 - 14:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Tribunal Suprem ha ratificat (pdf) avui les condemnes i les penes de 25 i 43 anys de presó als nou acusats per la mort de Josep Maria Isanta. Tots ells van ser condemnats per assassinat amb traïdoria, amenaces, desordre públic i faltes de lesions i maltractaments. Isanta fou assassinat durant la celebració de la Patum a Berga, el 28 de maig de l’any 2005.L’Audiència va considerar tots els acusats co-autors d’assassinat i de la resta de delictes perquè quan una part del grup va rodejar i colpejar, ‘sense cap motiu’, la víctima, una altra part va formar un cercle per evitar que ningú pogués auxiliar-la.

La sentència de l’Audiència també els va condemnar per un delicte d’amenaces, de desordre públic i de faltes de lesions i maltractaments. Tots nou acusats hauran de complir 25 anys de presó, encara que les penes fixades siguin més altes, perquè és el límit màxim en aquest cas. Per aquests mateixos fets ja van ser condemnats el 2006 sis menors d’edat, que també integraven el grup agressor, a penes d’entre 3 i 7 anys d’internament.

L’alt tribunal conclou que en aquest cas els autors sabien que amb la navalla utilitzada podien causar la mort d’Isanta i que ‘si la víctima havia de lluitar contra un grup de perseguidors que pretenien reduir-lo, el perill d’afectar parts vitals del cos era pràcticament fora del seu control’.

Argüeix, també, que ‘és fora de discussió que un grup que ataca persones que es troben en un acte públic atempta contra la pau i l’ordre públic, atès que els assistents no poden estar tranquils quan perceben que indiscriminadament poden ser objecte de l’atac’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any