Màrius Carol guanya el Premi de novel·la Prudenci Bertrana

  • Aquest vespre s'han lliurat els Premis Literaris de Girona · El Cerverí a la millor lletra de cançó ha estat per 'Corro sota la pluja' d'Anna Roig i l'Ombre de ton chien

VilaWeb
Redacció
08.10.2009 - 21:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’escriptor i periodista Màrius Carol ha estat guardonat amb el quaranta-dosè Premi de novel·la Prudenci Bertrana, dotat amb 42.100 euros, per ‘L’home dels pijames de seda. Tres estius de Truman Capote a Palamós’. Aquest vespre s’han lliurat els Premis Literaris de Girona 2009 a l’Auditori de la ciutat en una cerimònia en què també s’ha entregat el Premi Cerverí a la millor lletra de cançó al grup Anna Roig i l’Ombre de ton chien per ‘Corro sota la pluja’.Màrius Carol va presentar l’obra amb el pseudònim d’Alvin Dewel i amb el títol provisional ‘El silenci de les sirenes’. El llibre, que narra les estades de l’escriptor nord-americà Truman Capote a la Costa Brava a final dels seixanta, sortirà publicat el 12 de novembre per Columna Edicions. El jurat del Premi Prudenci Bertrana és format per Xavier Cortadellas, Jordi Llavina, Ester Pujol, Emili Teixidor i Vicenç Villatoro.

En el marc de la cerimònia dels Premis Literaris, avui també s’ha lliurat el Premi Ramon Muntaner, dotat amb 7.500 euros, a l’escriptor i músic David Nel·lo per l’obra Guengol. En aquest cas, el llibre veurà la llum el 26 de novembre sota el segell Estrella Polar. I el tercer premi literari de la nit, el Premi d’Assaig Carles Rahola, ha anat a parar a l’editor Quim Torra, director del segell A Contravent, per l’obra ‘Viatge involuntari per la història del periodisme català’, que repassa personatge del periodisme com Pla, Sagarra, i Xamar.

Anna Roig i l’Ombre de ton chien, premi Cerverí

Amb més del 45% dels vots de la gent, Anna Roig i l’Ombre de ton chien (podeu veure’n l’entrevista amb VilaWeb TV)s’ha endut el Premi Cerverí per votació popular a la millor lletra de cançó per ‘Corro sota la pluja’ (podeu escoltar-la al goear). Al premi també hi aspiraven les cançons de Manel (entrevista amb VilaWeb TV, que ha quedat en segon lloc amb prop de 32% dels vots, Estanislau Verdet, Joan Miquel Oliver, El Petit de Cal Eril, Mazoni (entrevista amb VilaWeb TV), Élena i Remigi Palmero (entrevista amb VilaWeb TV).

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any