Horta de Sant Joan demana una comissió parlamentària que s’ocupi dels danys de l’incendi

  • Retrà homenatge als bombers morts amb un monòlit · Saura compareix avui al parlament per a explicar l'actuació dels bombers als Ports

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.07.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ple extraordinari de l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan (Terra Alta) acordà ahir per unanimitat de demanar al parlament una comissió dedicada a la reparació dels danys causats per l’incendi dels Ports. Un incendi en què han mort cinc bombers i que motivà una picabaralla entre veïns i el Departament d’Interior. És per aquest motiu que el conseller d’Interior, Joan Saura, compareix avui al Parlament per explicar les circumstàncies de l’incendi.El consistori diu que ‘la gravetat dels fets és prou important perquè se n’ocupi el parlament’ i demana que la comissió se centri en la recuperació i en el manteniment dels espais afectats i en els ajuts econòmics als propietaris.

A banda, també demanarà als departaments d’Agricultura i de Medi Ambient que accelerin la recuperació de l’àrea forestal calcinada i la reparació econòmica als propietaris de finques afectades. Segons que va explicar l’alcalde, el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, i tècnics del Departament d’Agricultura aniran avui a Horta per fer una valoració dels danys. Un altre aspecte que preocupa l’Ajuntament és la repercussió que el foc pugui tenir en el turisme. Per aquest motiu, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona es reunirà dijous amb el consistori: ‘Horta continua, és viva i vol tirar endavant’, ha declarat Ferràs.

Homenatge als bombers morts

El municipi retrà un homenatge als cinc bombers morts per l’incendi amb un monòlit que s’aixecarà al lloc on els van atrapar les flames. També dreçaran un altre monòlit dins el poble perquè tothom el pugui visitar; un monument d’homenatge a tot el cos de bombers i un agraïment per l’esforç fet escarrassant-se a apagar el foc. L’Ajuntament també va agrair la participació dels cossos de seguretat, de serveis sanitaris, d’agents rurals i de tots els grups que van treballar tota la setmana passada.

Compareixença de Saura

Saura compareix avui a petició pròpia davant la Comissió de Justícia del parlament per defensar la ‘professionalitat’ dels bombers, de les crítiques dels veïns d’Horta i del batlle, Àngel Ferràs, a una possible ‘relaxació’ a l’hora d’apagar el foc.

Tot i que a final de setmana la picabaralla ja s’havia suavitzat, Saura diu que vol aclarir l’actuació dels bombers, sobretot el dimarts, que és quan van perdre la vida els bombers i quan algunes veus van parlar de ‘relaxació’ dels bombers.

El conseller serà el primer a intervenir-hi, a dos quarts de cinc de la tarda, i tindrà una hora per a explicar-se. Tot seguit, prendran la paraula els grups parlamentaris de més representació a menys, per fer les preguntes del cas. Saura tindrà després mitja hora per respondre i la presidenta de la comissió encara podrà obrir un nou torn perquè els diputats demanin aclariments.

Enllaços
VilaWeb TV: Retrets entre govern i veïns per la coordinació dels bombers l L’incendi continua descontrolat (14.00 de dijous) l Boada i Gatell expliquen l’estat del foc.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any