Estels a Brussel·les

  • Reportatge especial de VilaWeb TV sobre el viatge dels deumil.cat

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.03.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Cridades per Deumil.cat milers de persones van participar dissabte en una manifestació molt especial a Brussel·les, la capital de la Unió Europea. VilaWeb TV ofereix avui un ampli reportatge del llarg viatge, de més d’un miler de quilòmetres, que molts varen fer amb autocar i amb cotxes particulars o amb avió. És la crònica d’una manifestació com no se n’havia fet mai cap abans, d’una reivindicació que així es fa visible al cor de la Unió.

La manifestació va aplegar milers de catalans. Tant si n’hi va haver tres mil, com deia la policia, o més deu mil, com deien els organitzadors, el fet de mobilitzar tanta gent a tants quilòmetres de distància fou valorat per tots els participants a la manifestació com un èxit.

Els manifestants van arribar a Brussel·les procedents de poblacions de tots els racons del país i d’alguns indrets d’Europa. I fins i tot de llocs més allunyats, com del Canadà.

La protesta va recórrer el centre de Brussel·les, en un trajecte de poc més de tres quilòmetres. Al final es va llegir el manifest, que, entre més coses diu: ‘que els partits nacionals catalans, d’una vegada per totes, posin la independència com a objectiu als programes electorals i l’autodeterminació com a prioritat en la seva acció de govern’.

CDC i ERC enviaren representants de la direcció a la manifestació. Els diputats Jordi Cuminal i Albert Batalla i els secretaris d’Immigració i de Relacions Internacionals de Convergència, Àngel Colom i Carles Llorens, foren alguns dels dirigents convergents que abans-d’ahir feren cap a Brussel·les, juntament amb Alfons López Tena. La portaveu d’ERC al Parlament i al Congrés dels Diputats, Anna Simó, el diputat d’ERC del Congrés, Francesc Canet, i el candidat a les eleccions europees, Oriol Junqueras, encapçalaren la delegació republicana a la manifestació.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any