Mònica Terribas: ‘A TV3 s’han encès les alarmes pel nivell de català’

  • La directora de TV3 reflexiona sobre el model públic de televisió i l'actualitat de la cadena a Tribuna Ateneu

VilaWeb
Redacció
19.02.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Mònica Terribas, directora de TVC, va acceptar ahir sense excuses que TV3 havia de millorar molt el nivell de català. ‘S’han encès les alarmes’, va dir. Aquest va ser un dels punts forts del debat del Tribuna Ateneu (vídeo resum i vídeo sencer), que l’Ateneu Barcelonès proposa cada mes. Terribas va parlar-hi del model de televisió pública que defensa, del conflicte amb el Barça i fins i tot va explicar una anècdota divertida de la seva mare.

‘A TVC hi ha gent que no té cura ni respecte per la llengua? Sí. Hem de millorar això? Sí’. Així de clara va ser Mònica Terribas parlant del nivell de llengua a la televisió pública, que va centrar el debat amb els assistents al col·loqui. Sobre el model de televisió pública Terribas va defensar que es pugui gestionar amb publicitat, ‘sinó pot passar com als Estats Units, on la televisió pública és marginal’. Respecte de les privades, creu que també haurien de donar compte, com les públiques, dels continguts de la graella.

Terribas va parlar del Barça i va recordar que el conflicte del club ‘no és amb TVC, sinó amb Audiovisual Sport, que és un 80% de Sogecable, el Grup Prisa’, i no creu que sigui greu que Joan Oliver, ex-director de TVC, defensi ara els interessos de l’altra banda de la negociació, com a director general del Barça. Terribas va ser directa, no va esquivar preguntes i es va trobar còmoda entre els assistents. Entre rialles, va explicar que la seva mare li donava consells sobre canvis de graella.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any