L’actor mallorquí Pep Tosar reobre el Círcol Maldà de Barcelona

  • L'espai s'inaugura avui amb una marató d'accions artístiques · La programació començarà dijous

VilaWeb
Redacció
26.01.2009 - 17:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Pep Tosar ha llogat i remodelat el Círcol Maldà de Barcelona per fer-hi peces de petit format, cabaret, música i poesia. El teatre tornarà a obrir dijous vinent amb ‘La casa en obres’, un ‘espectacle biogràfic i literari sobre Blai Bonet’. Avui, però, s’inaugura amb tot d’actuacions (Sol Picó, Paco Ibáñez, Joan Valent, Carles Canut, Rosa Novell). Tosar ha dit a VilaWeb que tenia la ‘necessitat indispensable de disposar d’un espai propi per a treballar’.’Feia temps que em trobava blocat a l’hora de presentar els meus projectes a Barcelona. M’he sentit desubicat. Ara estic ple d’esperances i d’il·lusió, perquè la il·lusió és indispensable en un projecte d’aquesta magnitud i característiques’, ha afegit. Tosar no encara sol el repte de reobrir el teatre. Juntament amb ell, un col·lectiu d’artistes vinculats al món de les arts es farà càrrec de la gestió. El nou equip gestor proposa, a més d’una programació estable de teatre, música i cabaret, tot d’activitats paral·leles: presentacions de llibres, projeccions, debats, tertúlies, tallers i cursos.

‘La casa en obres’

Dijous vinent el Círcol Maldà estrenarà la programació amb ‘La casa en obres’. Aquest muntatge, creat per Tosar a partir de textos de Blai Bonet, fou un dels seus primers treballs com a director i es va estrenar fa deu anys al Romea: ‘Vol ser una fotografia, un retrat biogràfic i literari de Blai Bonet, un poeta que ben sovint ha estat amagat’. Ara, amb la col·laboració de Joan Fullana com a ajudant de direcció, el reestrenarà al Maldà amb un repartiment del tot nou. L’obra romandrà en cartell durant cinc setmanes i s’hi representarà de dijous a diumenge a les vuit del vespre.

Després de ‘La casa en obres’ Pep Tosar ja té programades dues obres més: ‘Somnis de somnis’, basada en el llibre homònim d’Antonio Tabucchi, i ‘Molts records per a Ivanov’, basada en un drama existencial d’Anton Txékhov, que es representarà per primera vegada a Barcelona.

Un lloguer de cinc anys

El Círcol Maldà va tancar les seves portes ara fa tres anys, després d’haver estat obert i tancat repetidament durant la última dècada. Pep Tosar l’ha llogat per a cinc anys i, segons que ha dit a VilaWeb, no té por de la mala fortuna que ha tingut, fins ara, aquest petit teatre: ‘El passat del Maldà té molt a veure amb mi i amb el meu projecte. N’agafaré només les coses positives’. Tosar confia en seduir el públic perquè assisteixi als espectacles i perquè col·labori amb el finançament. ‘La nostra proposta s’allunya dels paràmetres comercials i ens cal l’ajut del públic perquè funcioni’, afegeix.

Enllaços
Facebook del Círcol Maldà.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any