ACPV: ‘La sanció per les emissions de TV3 arribarà al Constitucional espanyol’

  • Avui ha quedat vist per sentència el cas al Tribunal Superior de Justícia valencià

VilaWeb
Redacció
27.06.2008 - 16:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’advocada d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Mercè Teodoro, creu que la sanció oberta a l’entitat per les emissions de TV3, arribarà al Constitucional espanyol. Amb aquesta sensació ha sortit de la vista oral del recurs que presentà contra l’expedient administratiu que la Generalitat Valenciana li obrí a principi del 2007. En aquest expedient li ordenava de tancar els repetidors de TV3 del Bartolo, del Montdúver i de la Carrasqueta (aquest, ja executat) i li imposava una multa de 300.000 euros.La vista s’ha fet a migdia, a la secció primera del Tribunal Superior de Justícia valencià i l’advocada preveu que la decisió judicial se sabrà abans de l’agost. Si la sentència dóna la raó a Acció Cultural del País Valencià, l’expedient del govern restarà arxivat. Si la dóna al govern, els recursos d’apel·lació que ha presentat per entrar en els terrenys en què hi ha el Bartolo i el Montdúver es poden desencallar en favor seu.

Teodoro però, no confia que el tribunal es pronunciï a favor d’ACPV, tot i que els arguments exposats per l’entitat eren ‘molt sòlids’. ‘Tenim molt clar que això s’allargarà i que el cas arribarà al Tribunal Constitucional espanyol’, ha dit l’advocada. I ha afegit que es tracta d’un cas prou complex que la via judicial actual bo pot resoldre.

L’argument de l’ACPV

L’entitat ha presentat un plec d’al·legacions, segons les quals el govern no té capacitat sancionadora perquè les freqüències no són propietat seva. Ho fonamenta en un estudi preparat per Manuel Ballbé i Ramon-Jordi Moles, catedràtic i titular de dret administratiu de la Universitat Autònoma de Barcelona, que conclou que correspon al govern espanyol, i no pas a la Generalitat valenciana, la competència per a concedir llicències, inspeccionar i sancionar en l’àmbit de la TDT.

Enllaços
ACPV: Vista oral contra la sanció a ACPV i el tancament dels repetidors de Bartolo, Montdúver i Carrasqueta.
Document: Recurs d’Acció Cultural (pdf) contra l’expedient de la Generalitat per tancar els repetidors de TV3.
Canal de VilaWeb TV: TV3 al País Valencià.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any