‘La mare em deia: de tant llegir novel·les, acabaràs idiota’

  • VilaWeb TV us ofereix sengles vídeos de les intervencions de l'escriptor Quim Monzó i del poeta i editor Jordi Cornudella en la sessió de 'La literatura en perill'

VilaWeb
Redacció
22.11.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘De tant llegir novel·les, acabaràs idiota’ deia a Quim Monzó la seva mare, quan l’atrapava amb un llibre que no era de matemàtiques o de física. Per ella, llegir novel·les era perdre el temps. Precisament per això, Quim Monzó llegia. Llegia d’amagat, llegia perquè era una cosa prohibida (vegeu el vídeo en què ho explica). Ben altre era el cas del poeta i editor Jordi Cornudella, fill d’una família il·lustrada, amb una gran biblioteca (vegeu el vídeo en què ho comenta).A casa de Jordi Cornudella sempre hi havia un familiar o altre amb un llibre a les mans. El plaer de la lectura. Per això Jordi Cornudella llegia. Doncs, què determina el gust i l’interès per la lectura? Monzó i Cornudella indiquen que hi ha més d’una raó.

Monzó i Cornudella van parlar del plaer de la lectura en la sessió de ‘La literatura en perill?’, dins el cicle ‘El pensament en perill’, organitzat pel KRTU. La sessió es va fer dimarts al vespre, a la Fundació Cercle de Lectors de Barcelona, i van assistir-hi unes dues-centes persones que omplien l’espai de gom a gom.

L’acte va començar amb una conferència del filòsof francès d’origen búlgar Tzvetan Todorov, autor del polèmic assaig ‘La literatura en perill?’, que acaba de publicar Galaxia Gutenberg / Cercle de Lectors dins una nova col·lecció d’assaig.

Podeu escoltar la traducció catalana simultània de la conferència de Todorov (32 minuts).

Enllaços
Tots els vídeos a VilaWeb TV.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any