Als Catalans Dragons se’ls escapa la final de Wembley

  • Resultat: 30-8 a favor dels Saint Helens

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.08.2007 - 17:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

No ha pogut ser. Els Catalans Dragons de Perpinyà han estat a un pas d’aconseguir la copa de la Challenge Cup, jugada aquesta tarda contra el Saint Helens d’Anglaterra. Els catalans han perdut per 30 a 8 en la final a l’estadi londinenc de Wembley davant de més de 80.000 espectadors (8.000 dels quals catalans). Tot i que les estadístiques ja jugaven en contra dels Catalans, l’equip de Perpinyà confiava en la sorpresa.A les semifinals van derrotar contra tot pronòstic els Wigan Warriors, i fa tot just dues setmanes, en una final anticipada de la Copa, van esborrar en partit de SuperLeague a Perpinyà el mateix St Helens per un contundent 21-0.

El rugbi a XIII

El rugbi a XIII o rugbi lliga és un esport independent i diferenciat del rugbi de quinze jugadors (rugbi a XV o rugbi unió) des de la fi del segle XIX. Actualment es practica en una vintena de països, però on gaudeix d’una especial popularitat és a Austràlia, Nova Zelanda i la Gran Bretanya. Al nostre país, té molta tradició a Catalunya Nord, on fa tot just set anys dos històrics equips de l’àrea de Perpinyà, el XIII Català i el Sant Esteve, van decidir unir esforços per participar amb el nom de Catalans Dragons a les competicions més importants d’Europa, la SuperLeague i la Challenge Cup angleses. A la primera temporada, l’any passat, l’equip va caure prematurament a la Copa i va ser cuer a la lliga.

Al nostre país, fora de Catalunya Nord, el rugbi a XIII és una disciplina esportiva molt desconeguda. Per mirar de capgirar la situació, enguany s’ha creat al Principat l’Associació Catalana de Rugby Lliga, amb l’objectiu de difondre aquest esport i promoure’n la pràctica al sud de l’Albera.

Enllaços
Webs relacionades a Nosaltres.cat: Rugbi a XIII.
Web relacionada: Associació Catalana de Rugby Lliga.
Informació actualitzada del partit des de Challenge Cup final (BBC Sport).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any