Acció Cultural celebra la victòria de la llibertat d’expressió avui a la Carrasqueta

  • VilaWeb TV ofereix les imatges dels manifestants que han impedit que el govern valencià entrés al repetidor de TV3 · Fins i tot un dels guàrdies civils se sorprèn de la possibilitat de no veure més Ventdelplà

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VENTDELPLÀ

L'anècdota de la jornada a la Carrasqueta ha tingut lloc quan Eliseu Climent ha pujat al cotxe de la guàrdia civil per parlar de la situació amb els agents, just després de l'intent fallit d'accedir al repetidor. L'un d'ells ha demanat a Climent en espanyol: 'Esto que estamos haciendo quiere decir que ya no veré más 'Ventdelplà'?'

Redacció
27.04.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Ha guanyat la llibertat d’expressió’. D’aquesta manera celebra Acció Cultural que la pressió popular hagi impedit el tancament del repetidor de TV3 a la Carrasqueta. Avui al matí, més de tres-cents participants, entre els quals representants polítics i culturals, s’han concentrat davant el repetidor i han impedit que hi accedís un funcionari, acompanyat d’agents de la guàrdia civil i de tècnics d’una empresa per forçar l’entrada. El president d’ACPV, Eliseu Climent, i l’advocadessa Mercè Teodoro, han parlat amb el funcionari, que ha desistit. Vegeu el vídeo de VilaWeb TV.Ara, el funcionari els ha fet signar un document en què assumien que havien impedit l’accés al centre emissor.

Polítics i personalitats

Al cim de la Carrasqueta avui al matí hi havia els màxims dirigents de partits polítics valencians com Agustí Cerdà, diputat per Esquerra Republicana, el secretari general del Bloc Nacionalista, Enric Morera i el candidat de Compromís, Lluís Torró, a més de representants de forces com Esquerra Unida, el PSPV o els Verds, dirigents d’institucions culturals presidits per Eliseu Climent, sindicalistes, escriptors, músics, etcètera.

Els congregats, alguns dels quals ja s’hi van apostar ahir, han envoltat el repetidor per impedir que els representants del govern valencià encarregats de fer el precinte hi poguessin accedir, com finalment ha passat.

El portaveu del govern valencià, Vicent Rambla, ha qualificat d’anàrquica la concentració promoguda per Acció Cultural i ha criticat els partits de l’oposició per haver-la secundada.

Negociacions

Des de la Generalitat de Catalunya el conseller Joan Manuel Treserras va fer ahir una crida al seu homòleg valencià, el conseller Vicent Rambla, perquè no fes el tancament. En declaracions a VilaWeb (podeu escoltar-les en mp3) el conseller va manifestar-se convençut que la via negociadora tiraria endavant i que a la fi no hi hauria tancament.

Enllaços
Declaració (MP3): Eliseu Climent.
Declaració (MP3): Agustí Cerdà.
Declaració (MP3): Enric Morera.
VilaWeb TV: Vídeo de la concentració d’avui a la Carrasqueta.
Comunicat d’Acció Cultural del País Valencià.
Especial fotogràfic de la protesta d’avui a la Carrasqueta.
Document de la Generalitat Valenciana anunciant el tancament.
VilaWeb TV: Sèrie Valencians amb TV3.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any