Ontinyent ja compta amb un centre de dia per a malalts d’Alzheimer

  • El Centre de Dia CaixaOntinyent per a malalts d’Alzheimer conta amb una superfície de 929 metres quadrats

VilaWeb
Redacció
28.07.2006 - 00:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Vora 300 persones van assistir dijous, a Ontinyent, a la inauguració del Centre de Dia CaixaOntinyent per a malalts d’Alzheimer. A l’acte d’inauguració van assistir el president de CaixaOntinyent, Rafael Soriano, l’alcalde de la ciutat, Manuel Reguart, el director general de serveis socials, Joaquín Martínez i el secretari autonòmic de benestar social, Francisco Reverte. El president de l’entitat d’estalvis declarà que ‘El centre de dia contribuirà a propiciar una millor vellesa, i a poder compartir-la amb ells’.

El centre de dia, que està situat al carrer de l’Orutjol, té una superfície de 929 metres quadrats, sobre un solar de 1.700 metres quadrats, i oferta cinquanta places, encara que de moment començarà donant cobertura a setze familiars de membres de l’Associació de Familiars d’Alzheimer d’Ontinyent (AFAO), si bé en un futur ampliarà els seus serveis.

L’equip amb què compta el centre, la gestió del qual correrà a càrrec d’AFAO, és de vuit professionals: una treballadora social, una psicòloga, un tècnic d’animació sòcio-cultural, quatre auxiliars i un fisioterapeuta. Aquest grup de professionals oferirà tres programes de dia d’estimulació cognitiva.

Per fer realitat aquest projecte ha estat necessària la col•laboració de Caixa Ontinyent, en un 50%, i del consistori ontinyentí, en un altre 50%, ja que va oferir els terrenys per dur a terme la construcció del centre.

+ ÀUDIO (La Onda):Rafael Soriano, President de CaixaOnitnyent

+ ÀUDIO (La Onda):Manuel Reguart, alcalde d’Ontinyent

+ ÀUDIO (La Onda):Joaquín Martínez, Director General de Serveis Socials

+ ÀUDIO (La Onda):Francisco Reverte, secretari autonòmic de Benestar Social

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any