Tapar-se amb Catalunya no guareix el coronavirus

  • Quantes vegades, durant la pandèmia, el govern i els mitjans espanyols han atacat de manera demagògica qualsevol gest del govern de la Generalitat per quinze dies després adoptar allò que el govern català havia dit però sempre sense reconéixer-ho?

Vicent Partal
02.08.2020 - 21:50
Actualització: 03.08.2020 - 10:10
VilaWeb

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els voluntariosos lectors de La Vanguardia es van despertar ahir amb aquest titular: ‘Madrid, Andalusia i València ja tenen més hospitalitzats que Catalunya’. A portada, la notícia ocupava el racó de més avall de tot, amb un titular encara molt més dissimulat, del qual desapareixia qualsevol referència al Principat. Però ‘Madrid, València i Andalusia disparen la xifra d’hospitalitzats’. El diari del comte de Godó, després de setmanes d’atacs constants a la gestió del govern de la Generalitat, sembla que de sobte ha entés que la realitat no és pas exactament la que ells havien explicat fins el dia abans. A Madrid el nombre d’hospitalitzats ha estat superior al de Catalunya gairebé sempre, però aquest indicador, sens dubte el més constatable i neutre de tots, ha estat sistemàticament menystingut i substituït per una campanya d’assetjament a la Generalitat amb molt poques fissures.

Entenem-nos: que la gestió informativa d’una pandèmia és especialment difícil i complicada, això ho hem aprés tots. Però també hem aprés que es poden fer trampes, moltes trampes. Sobretot perquè estem davant una situació difícil i complicada: quin és, per exemple, el paràmetre per a entendre què passa quan les úniques dades estan en mans d’unes autoritats que és evident que no tenen gens d’interès a deixar clar què passa?

Per no saber, cal reconéixer que no sabem ni tan sols quanta gent ha mort a l’estat espanyol. Podem fer-ne estimacions basades en diversos paràmetres, però totes són insuficients. Oficialment el govern espanyol afirma que han faltat 28.445 persones. Però cal recordar que en l’estadística oficial només es tenen en compte aquells malalts als qui es va fer la prova de la covid-19 i van morir –cosa que explica circumstàncies tan curioses com que a Madrid rebaixen la xifra de morts que a Barcelona dóna la Generalitat. Curiosament, però, en més d’una ocasió, per atacar políticament la gestió del govern català el govern espanyol ha fet servir les xifres que, estadísticament, es nega a admetre quan es tracta d’explicar la seua pròpia. Un despropòsit autèntic. Un cafarnaüm indignant.

Enmig de l’intencionat caos de xifres, però, hi ha diversos grups d’investigadors que han elevat la xifra fins a 45.000 morts comptant les persones que les comunitats autònomes de manera oficial han declarat com a mortes per covid-19 o sospitoses d’haver mort per aquesta malaltia. Tanmateix encara no sabem si això és suficient. El càlcul de la diferència estadística entre els morts d’aquest any i els dels anys anteriors en el conjunt de l’actual estat espanyol marca un diferencial encara de 45.000 més per sobre de la mitjana. Mai abans, d’ençà que hi ha estadístiques homologables a les actuals, s’havien mort més de 12.000 persones en una setmana, però en les tres setmanes que van del 23 de març al 12 d’abril van morir, en cadascuna de les tres, més de 18.000 persones a la setmana per totes les causes –no tan sols per la covid-19.

Les dades, per tant, són sospitoses i preocupants. Tant com per a reclamar, com hem reclamat des de VilaWeb de manera repetida, un esforç de claredat i transparència, la fi de l’actual esforç d’ocultació. Però el govern espanyol insisteix a posar tants bastons a les rodes de les dades com poden. Volen generar una confusió intencionada que busca fer-nos desistir i causant que estiguem obligats a fer complicats exercicis per mirar d’entendre on és la veritat –per exemple aquest article d’ara fa quinze dies. En contrast, el govern de la Generalitat de Catalunya després dels dubtes inicials va optar per donar unes dades que clarament el perjudicaven, si pensem en termes de comparació i, sobretot, si aquesta comparació és interessada, però que són molt més correctes i més respectuoses amb el deure d’informar a la ciutadania. I aquest contrast a Madrid l’han aprofitat malèvolament.

Vivim els temps que vivim. Sobre això no cal que ens enganyem. Tot l’espectre del nacionalisme espanyol té com a obsessió tombar l’impuls independentista català al preu que siga i de la manera que siga. I aprofitant-se de tot allò que calga. Per això el president Torra ha estat deshumanitzat des del primer minut, atacant-lo amb tota mena de manipulacions informatives. Contra ell i contra el seu govern tot val. Perquè, per una banda, així intenten de convéncer la societat catalana que l’independentisme és un desastre i, per una altra, intenten de convéncer la societat espanyola que l’independentisme és un perill que cal extirpar –justificant així la repressió.

I ho fan siga quina siga la realitat i per més greu que aquesta siga. Quantes vegades, durant la pandèmia, el govern i els mitjans espanyols han atacat de manera demagògica qualsevol gest del govern de la Generalitat per quinze dies després adoptar allò que el govern català havia dit, però sempre sense reconéixer-ho? Quantes vegades les seues dades parcials i inconnexes, que presentaven una Catalunya fora de control, no han estat presentades amb un somriure de suficiència, com si s’alegraren i tot que fos així? És evident que el govern català no ho ha fet tot bé i la gestió de les residències i del brot de Lleida en són proves clares, com també ho és la mala gestió informativa de la crisi, amb repercussions greus, per exemple, quant al turisme. Però també és evident que la realitat no és pas això que alguns han volgut exagerar políticament cada dia. La taxa de reproducció està controlada al Principat, i això que el govern ha hagut d’enfrontar-se als jutges i tot a l’hora de prendre mesures. Ho està en més llocs?

En política tot funciona per un poc temps, però no tot val ni tot funciona a llarg termini. I la realitat concreta és que avui, dilluns 3 d’agost, la pandèmia, per desgràcia per a tots, sembla créixer de nou, descontrolada, a l’estat espanyol i no ho fa precisament per la situació de Catalunya. I el descens del PIB espanyol en el segon semestre és el més gran del món. Jo no tinc cap confiança que el govern espanyol i l’espanyolisme en general entenguen que tapar-se amb Catalunya no serveix per a acabar amb la crisi. Però sé que aquesta és la dura realitat a la qual, els agrade o no, s’hauran d’acabar enfrontant.

Aquest editorial no és el d’avui i per això ja té tancada l’opció d’afegir un comentari.
Josep Usó
Josep Usó
02.08.2020  ·  22:20

A hores d’ara, entre la baixada inaudita del PIB i la negació sistemàtica de la realitat del virus a la “seua” capital i rodalies, ja tenen amb què entretindre’s. El problema continua essent que no s’enfronten a Catalunya. S’enfronten a un virus i a la seua llegendària incompetència. Com cada vegada que s’han hagut d’enfrontar a una crisi, en la bugada han perdut un llençol. Esperem que aquesta vegada siguem nosaltres, malgrat tots els botiflers que tenim per tantes bandes.

Encarnació Parets
Encarnació Parets
02.08.2020  ·  22:36

Puig ho pagarà molt car, prou que ho sap. Ara bé, “que me quiten lo bailao” deu pensar. Bravo i més.

joan rovira
joan rovira
02.08.2020  ·  22:58

El Regne d’Espanya viu, com LV del 1881, distreta amb els partits dinàstics. Mentre Catalunya es prepara per al tancament de caixes de 1889.

La societat castellana, amb la denominació espanyola, repeteix idèntica representació d’abús a la qual la societat catalana respon amb el Primer d’Octubre.

Encara que per pors i interessos que tenallen consciències i comportaments, masses ciutadans catalans viuen atrapats en les falòrnies del passat colonial espanyol.

Conclusió, ni castellans i espanyols, ni catalans autonomistes no han après res de la història. Com si el 1898 no fos el reflex de la ineptitud del govern i la monarquia. I d’un canvi d’època.

Francesc Gilaberte
Francesc Gilaberte
02.08.2020  ·  23:01

Tot s’hi val contra Catalunya i contra l’independentisme, però la realitat sempre s’acaba imposant. Per desgràcia, molta gent que viu a Catalunya només s’informa als diaris pro-ñols i als mitjans ñols.
Hi ha algú amb dos dits de seny que no cregui que una Catalunya independent hagués gestionat millor la pandèmia?
Marxem ja !!*!!

Joan E. Llin
Joan E. Llin
02.08.2020  ·  23:06

Vicent, se t’han oblidat els fiscals i jutges que busquen el seu dia de glòria tombant mesures del govern català. Uns personatges que no dirien ni muuu si les mateixes mesures són adoptades per altres llocs.
S’en fan ells reponsables de la destrossa en salut, vides i econòmica? Nooo. Ells són invilolables, com l'”emérito”.
Potser ells mateixos algun dia accepten querelles contra el govern por no haver fet bastant per protegir els ciutadans.

Melitó Camprubí
Melitó Camprubí
02.08.2020  ·  23:52

Crec que està bé denunciar,tantes vegades com faci falta, els abusos de tota mena que l’Estat espanyol, mitjançant els seus representants, comet contra les institucions d’autogovern de Catalunya i els seus representants electes. Dit això, crec que l’altra nostra feina, la principal, és aprofitar qualsevol ocasió per posar a prova la nostra capacitat de funcionar com un estat solvent. Segur que els recursos i les eines no les tenim totes però si que tenim la capacitat de millorar els nostres sistemes de gestió, d’organització, de comunicació. Vam crear la Generalitat com una mena de còpia administrativa del model estatal, ara és l’hora d’anar posant a prova un nou model propi. La crisi del coronavirus ha estat un bon banc de proves del qual podem treure’n molts aprenentatges…si volem i podem, és clar.

Jaume Bosch
Jaume Bosch
02.08.2020  ·  23:54

Els ejpañoles són coneguts arreu del món com a mentiders, lladres i ganduls des de fa segles, volem que ens considerin com a ejpañoles?
Au va, marxem.

Josep Jallé
Josep Jallé
03.08.2020  ·  00:23

Bona nit a tothom. Un bon amic, Bibliotecari a Granollers ja jubilat, ja va dir-me una volta que la premsa granollerina de llavors, corria el 1925, ja va publicar algun article re nominant el diari citat, tradicionalment espanyolista, com La Manguardia. Així que, res de nou sota la capa del …. qui vol llegir el que li escau a la seva mentalitat.

Josep Segura
Josep Segura
03.08.2020  ·  06:36

M’agradaria tenir coneixements més aprofundits en antropologia per poder fer un estudi sociològic sobre la incompetència innata de l’espanyol comú. Trenta anys fora de la península i tractant amb oriünds de la meseta i rodalies m’han confirmat la gran capacitat d’aquests espècimens a escalar ràpidament els llocs de poder, combinant-ho amb un palurdisme impressionant. És fins i tot fascinant des del punt de vista purament científic.

Albert Miret
Albert Miret
03.08.2020  ·  07:03

Els catalans no acabem de ser conscients que Espanya està lliurant una guerra contra Catalunya. Imaginem que la nostra situació és només fruit del seu odi de sempre, i no és així. No són equivocacions passatgeres, no són prevaricacions judicials ni excessos incontrolats de les forces repressives de fora i de dins -donat que les de dins són governades també des de fora-, ni tampoc és només la destrucció sistemàtica i controlada del nostre teixit empresarial, de la que era la nostra banca, ni la propaganda suicida del perill de que els estrangers europeus vinguin a Catalunya. És tot. És una guerra total, una guerra a mort que donat que avui no la poden fer amb bombes perquè perdrien l’opció de seguir rebent milions d’almoines d’Europa, ha de ser instaurant la injustícia oberta i total, portant l’espoli de Catalunya a escala de delinqüència comú i burlant-se de la paciència estúpida d’Europa, que abans d’enfrontar-se al nazisme residual europeu d’espanya, prefereix fer l’estruç i caure a la claveguera antidemocràtica igual que ella. Lluiten amb tot el que tenen a mà, sense gens de respecte a les seves pròpies lleis ni a cap llei universal, i mentre molta part de Catalunya dorm poruga després d’una sobredosi, es diverteixen destruint-la cada dia més obertament, simplement jugant al pim pam pum a veure qui en tomba més. Qualsevol espanyol pot denunciar a un català del que vulgui, que els fiscals i els jutges ja es muntaran un guió basat en la més profunda irrealitat per a dur-lo a la presó. Si l’1O la defensa era en defensa dels drets bàsics universals, ara ja és la guerra oberta, i fins que no ho vulguem entendre, l’anirem perdent cada dia més, això sí, plorant amargament la nostra manca de coneixement i de dignitat bàsics.

Joan Cuscó
Joan Cuscó
03.08.2020  ·  07:49

Lo fotut de tot això és que aquesta manipulació constant contra Catalunya per part dels mitjans més majoritaris (diaris , teles…) va calant a una gran part de la ciutadania. Fomentant la ignorància i l’odi es va reforçant l’antiindependentisme.

Carles Serra
Carles Serra
03.08.2020  ·  07:58

Estimat Vicent, quan ens informes sobre el Grup Godó i concretament La Vanguardia, aquest diari es part del sistema, dir això crec que no descobreixo res; tot i que ho sabem, la Generalitat es el grup que rep més insertarcions €, assumpte que has denunciat més d’una vegada, també es el diari més llegit/comprat a Catalunya.
Aquesta estimat es la societat que tenim, igual com la campanya que va fer l’ANC, de deixar de ser clients de: La Caixa, Banc de Sabadell, BBVA, Endesa i així una llarga llista, però hi ha una part important que segueix sent clients d’aquest elements del sistema IBEX-35
Aquesta és la societat que tenim, per això també hi ha una part que vota partits que ens reprimeixe’n i ens espolia’n com PP-PSO€-Cs i amb el silenci/complicitat dels Comuns.
Ara d’exigir i anar a pidolar a l’alcalde/sa de torn per dir allò tant agraït: que buena es la alcaldesa que me da pan y el cura que me lo vendice.
Cultura Made in Spain

Joan López
Joan López
03.08.2020  ·  08:24

El problema greu ho tenim a catalunya amb medis de comunicació venuts,periodistas venuts,i catalans venuts,com pot ser que algú independentiste tingui com diari de capcelera “la vanguardia”,ja no dic “el periodico” tot dos han mentit i amagat la veritat sempre. Aviat farà 3 anys del assesinat de gent inocent a catalunya (ramblas i Cambrils) que van fer als medis que enomenat…..MENTIR.
Espanya dona fàstic peró ancara mes als medis de comunicació Venuts i catalans que fan al mateix. Per cert a Europa es creuan les mentides del makiaveliko Sànchez,no ens queda un altre que seguint lluitan per que la veritat guanye.

Maria del Mar Serra
Maria del Mar Serra
03.08.2020  ·  08:39

I ara repartiran els diners europeus amb el mateix “amor”.

PAU BOLDU
PAU BOLDU
03.08.2020  ·  09:06

Avui a Barcelona , multitud de turistes baratos sense mascareta, dormint al carrer, i la Colau.virus no fa res de res. La guardia urbana porta mesos i mesos desapareguda i la neteja es inexistent, bruticia per tot arreu, abandonament total de la ciutat. El que no faly0ta son prooaganda de baberoles, jo, nosaltres, tothom insultats i maltractats per la Colau.virus, una persona criminal i analfabeta, comunisme per matar

ramon Feixas
ramon Feixas
03.08.2020  ·  09:32

No es pot negar que les estratègies d’adoctrinament dels mitjans integristes espanyols tenen una base comuna. Un diari farà gala de que algunes comunitats tenen més privilegis que Catalunya, com es diu en aquesta editorial. Un altra llueix que s’aconsegueix que les comunitat autònomes es barallin entre elles per justificar “la unidad en el franquismo”. L’altra juga a amb les dades que fan por, uns por a la malaltia; altres a les derivacions econòmiques i altres a ser multats. Els motius, en qualsevol cas són competir, vèncer i deixar altres humans en pitjors condicions o usurpar-los drets. El virus és utilitzat a mode d’excusa i oportunitat per una altra cosa, no pas per la naturalesa d’una pandèmia com problema social és lògic d’unir-se com feien els antics grecs pares del sistema d’organització anomenat democràcia . A la religió capitalista, com a monoteista que és, va al revé. S’aprofita la pandèmia per agreujar la cultura anti consciència d’espècie. Per això, i no sorprèn perquè j forma part de la norma, com l’estat espanyol aprofiti l’ocasió per fer barallar les autonomies enlloc de recolzar-les i el repartiment el llueixen el medis adoctrinadors com a trofeus per unes i fracàs per altres, alhora que volen justificar una unitat asfixiant el que tenen més preuat els seus territoris. Malauradament hem de dir que no és cap novetat i que les masses de segons quins territoris segueixen sentint-se protegits com si tots participessin de l boti de l’espoli dels països catalans. La usura és molt calculadora i sap compensar la ineficàcia dels franquistes. Així el còctel esdevé sempre amarg per a qui té consciència d’espècie i base cultural en l’equitat i l’ètica. Almenys a curt i a mig termini ja que estem en un temps en que la velocitat mata sobretot als més desprotegits, amb molts de medis i molta incapacitat d’aplicació part de qui té consciència socials ja que líders, usurers, reinventadors i dives de fer als altres perdedors ho arrasen tot.

Pep Agulló
Pep Agulló
03.08.2020  ·  09:38

CADA DIA A LES 20H. HAUREM DE SORTIR A “APLAUDIR” EL TSJC

L’Estat, el “gobierno” i els mitjans espanyols ens omplen de mentides i manipulacions per carregar els neulers de l’epidèmia contra Catalunya, el seu govern i els independentistes. Cert. Però, com diu, Joan E. Llin 23:06, també tenim els tribunals que hi col·laboren. El TSJC (“Tribunal Se Joda Cataluña”) que rebaixa i prohibeix les mesures sanitàries que proposa el govern català. Sempre a favor de la demagògia pel respecte cínic pels drets inalienables de la ciutadania (més aviat dels empresaris). Intromissió fastigosa d’aquesta normalitat repressiva que ens volen imposar retallant-nos competències, també les sanitàries, i fent-nos assumir les deficiències d’una suposada mala gestió que és la seva.

Les víctimes de la covid-19 són per ells, només una arma política contra Catalunya.

Rafael Benavent
Rafael Benavent
03.08.2020  ·  10:01

L’animadversió española contra Catalunya és històrica. Sembla com genètica. Però és induïda. Pels seus “pastors”. Això sí, amb el consentiment imprescindible, egoïsta i aplaudit de les seues “ovelles”. Dimitint de la pròpia espécie en comportar-se com un ramat. Només se solucionarà quan des de dins els propis espanyols diguen prou. O quan, per inèrcia, es desintegre del tot, que ja falta menys.

Carles Farre
Carles Farre
03.08.2020  ·  10:03

“Tapar-se amb Catalunya no cura el coronavirus”, i tapar la boca i perseguir judicialment a gent que proposa un tractament, que s’ha demostrat efectiu allà on no hi han “Torquemadas” que ho impedeixin provar per “decret papal”, tampoc el cura….i no fa falta anar a Madrid, resulta que com per desgràcia sempre passa en política, fins i tot les desgràcies s’acaben “polititzant”, a veure qui s’ha infectat mes, qui reporta mes o menys número de morts, qui te mes pacients a la UCI, qui confina mes i millor, qui fa mes PCRs etc.
No se si se’n adona la gent que en el fons les estrategies per combatre la pandèmia son les mateixes aquí que a Madrid, amb mes o menys resultats, i ambdòs governs estàn al servei de la mateixa corporació de pastors, anar fen temps per la vacuna Frankenstein….
Que tingueu un bon beeee dia..

jordi Rovira
jordi Rovira
03.08.2020  ·  10:26

Aquesta editorial té el do de l’oportunitat: apareix just el dia que la parafernalia propagandística sobresurt sense protecció ni dissimulament. Només calia fer ahir mateix un tomb per les capçaleres madrilenyes de torn, i veure directament aquesta consigna bèl·lica posada en acció. El resultat de tot plegat, ens retorna a una altra editorial de vilaweb que parla de l’exigència de la descortesia: no només sabem que no són dels nostres, ara ja constatem que van contra nosaltres; per tant (…) “cap respecte, mai més, ni cap reverència, ni a l’estructura de poder que permet de fer això ni a les persones que, aprofitant-se d’aquesta estructura de poder (…)”. I sobretot ens emplaça a tots a entendre que en aquesta confrontació descarada, l’objectiu és un. I suposo que per això mateix rendíem record a les persones que es passen ” tota la vida lluitant”.
PD: un pot tenir una nómina a la caixa, i al mateix temps no tenir cap respecte per aquesta institució i pels seus dirigents; al mateix temps que podem mantenir un cor per a la revolta i empassar-nos un quants paranys. Les guerres sempre donen situacions esperpèntiques; les guerres modernes encara més.

Agnès Buscart
Agnès Buscart
03.08.2020  ·  10:48

per no saber…
potser no sabem els noms de qui maneguen els interessos d’aquest món tan complex…
O…potser no els volem saber arrossegats per allò que sembla més fàcil…
I em sap greu veure el nostre govern atrapat i
fent el que pot per intentar no ofegar-se en aquest enrenou de poders.
Mentres anem perdent llibertats per un grip…que ara sembla que no sabem com es cura.

LLIBERTAT!

Maria Terré
Maria Terré
03.08.2020  ·  10:58

Tinc un dubte.
Volia preguntar-vos pel significat de “MARXEM JA!!!!”
On voleu anar-vos-en?
Nosaltres som a la nostra terra. Els espaÑols són els que estan sobrers.
Ells ja ho volem que ens n’anem ben lluny i els deixem Catalunya sense catalans.
Hem de fer fora els enemics i el seu govern del nostre país.
Hem d’expulsar espaÑa de CATALUNYA

Josep Salart
Josep Salart
03.08.2020  ·  11:05

… i sabent tot això, lo més greu de tot, més greu fins i tot que lo exposat per l’editorial, és tenir l’enemic a casa.

Enemic vull dir, botifler que es deixa comprar pel botxi. Si et diuen qui es més pervers i et fa més mal, un Borrell o un Duran i Lleida, o un Zapatero o un Guerra. Doncs vas ràpid a respondre.

Si et diuen que et fa més mal, una ERC que desuneix l’independentisme, no proclama MHP al guanyador d’unes elecciones, fa el possible per ganivetar al MHP Torra, pacta a madrid per sota-mà unes llentíes a l’acuarel.la. Això o el partit de VOX. Doncs vas ràpid a respondre.

Només ens queda mirar endavant, lo fet està fet i ells no pararàn. En saben, van units, ho tenen tot, fins i tot tenen la sort de tenir un poble curt de gambals, dominen la mentida i saben repartir fons reservats, i no es conformen amb tres per cents, volen 16MM cada any.

Aviat vindrà llum i l’ hem d’aprofitar ¡¡¡¡ .. i si no fa prou claror, mirar endavant. Mentre tant si algú te compte obert en una de les seves entitats bancàries, que vagi al racó de pensar però només a fotre’s cops de cap sense parar.

Bonifacia Córdoba
Bonifacia Córdoba
03.08.2020  ·  11:15

Está clar que la gestió de la pandèmia es basa principalment en els 15 dies d’inacció per part de les autoritats incompetents amb l’ambició de centralitzar un conflicte amb eslogans enganyossos com “somos soldados i juntos venceremos la covid”, fent cas omis dels 15 dies recomanats pel MHP Torra, tantcament de fronteres i aillament al territori espanyol.. que va fer Sanchez? Retardar en dues setmanes la situació. Doncs ell és el principal responsable de la crisi sanitaria i El Reparao altre inepte… ara bé, la sita robles demana que part dels diners dels fondos europeos per la covid19 deuen anar a defensa perjudicant-ne la seguretat sanitària de tots… 15 dies son prou dies per escampar els demonis…

Francesc Estall
Francesc Estall
03.08.2020  ·  11:20

Ara sí, ara sí que quan esmentes la xarxa de mentides soviètiques esqueixades per l’accident de Txernòbil hi veig el paral·lelisme, un sistema recolzat en la mentida perpètua i enfrontant-se amb una realitat que no els agrada però que és ben real.

Enric Vilar
Enric Vilar
03.08.2020  ·  12:01

El biaix dels mitjans Godó són sobint més que subtils, escandalosos. Prenem el RAC1 i les seves taules rodones “de convidats experts” ; l’endemà del plantón lògic del MHP Torra la taules rodona d’aquesta cadena era inescoltable. Fàstic. Independent?, no fotem
L’evident muntatge de pleitesia a Felip muntat per Pedró es escandalós, i no té res a veura amb finances. De discussions financera no n’hi va haver cap; només el ordeno i mando i el “ja us donaré el que jo cregui que us convé”. Doncs el RAC1-cum-Godó i dale que dale amb lo de la “oportunitat perduda” per el President al no anar a la reunió. Francament l’esbiaix dels mitjans informatius del “Grup-Godó” són infumables. Fa anys ja que no paga la pena llegir.los massa. Malauradament, bons periodistes hi tenen lligada la seva pensió, que si no….

Lluïsa Miret
Lluïsa Miret
03.08.2020  ·  12:20

Fa molt temps , anys i anys que hem de llegir i escoltar moltes notícies i posar-les en dubte, segons el seu origen i la seva intenció.
Ara amb la pandèmia encara és pitjor per la seva mateixa dificultat i per les que afegeixen els que no volen que se sàpiga la veritat.
Però aquest fet no farà que l’independentisme baixi, ans el contrari, si no és que amb les restriccions de contactes socials i de llibertat se’ns ha parat el cap i acabat el sentit crític.
Seria molt estrany! davant de les situacions d’injustícia no he vist mai aquesta resposta, més aviat la contrària! No ens desanimem que ja prou que ho intenten tan com poden!
Salut i endavant!

Assumpció Cantalozella
Assumpció Cantalozella
03.08.2020  ·  12:56

Les teles espaÑoles també. Primera notícia: Catalunya i el COVID.
Només m’ informo de “l’ altra cara de la notícia” a ARV. Passen mitja sessió amb Catalunya i el COVID.
Bon mètode de desqualificació:
Des que Catalunya té la competència de gestionar la Pesta, hi ha brots a manta.

Finalment, i per força, han hagut de parlar de Madrid.

Quousque tandem abutere, Catilina, patientia nostra?

Ramon Simon
Ramon Simon
03.08.2020  ·  13:01

Tranquils, els (ñols) han perdut totes les colonies i robatoris al llarg de la historia, CATALUNYA ja l’han perdut també.

Bernabe Molina
Bernabe Molina
03.08.2020  ·  13:13

El projecte espanyol resultant de la derrota de 1714 es un projecte que es vertebre principal i fonamentalment contra la catalanitat, si fem un lleuger repàs dels principals i rellevants fets culturals, socials, econòmics i polítics d’ençà fins avui ho evidenciarem amb total claredat. El procés d’independencia comença tot just l’onze de setembre de 1714, es a dir tot començar la colonització borbònica castellano-cortesana dels territoris catalans.

Maria Josepa Montagut
Maria Josepa Montagut
03.08.2020  ·  13:22

Hi ha molta manipulació dels mitjans de comunicació, evidentment no parle de Vilaweb. Fem cas al MHP Torrà.

Rosa Gispert
Rosa Gispert
03.08.2020  ·  15:59

Què els espanyols menteixen ja ho sabem i que volen destruir Catalunya i que utilitzaran tots els mitjans en contra nostra també. Cal seguir insistint?.

Simplement recordem, sempre, i a tothom que la mala gestió de Sánchez, els primers dies de l’epidèmia, va costar un excès de més de 50.000 morts (segons les dades del mateix govern espanyol:INE i Ministerio de Sanidad).

Els “50.000 morts dels que Sánchez és culpable” els hem d’anar repetint i repetint. Com un mantra, per respondre les seves mentides.

L’altra cosa que hauríem fer, com diu el Sr. Camprubí, és demostrar que a Catalunya ho podem fer millor i per això hem de seguir sent crítics amb les coses mal fetes i reclamar responsabilitats a qui les fa malament. No diluir-les en “tot el govern” o el seu president. En aquesta epidèmia, fonamentalment la gestió desastrosa ha estat d’ER.

Carles muntaner
Carles muntaner
03.08.2020  ·  18:21

Com vaig escriure fa uns dies a VW: https://www.vilaweb.cat/noticies/muntaner-generalitat-millor-estat la millor mesura ara mateix és l’excés de morts perquè permet evitar els problemes que vostè esmena.
D’altra banda, cal recordar que el problema que tenim de salut pública és institucional, tant a la Generalitat com als ajuntaments (sobretot el de Barcelona). De tipus organitzatiu, un funcionariat impune i incomptable. I després el coneixement. Avui la Vanguardia deia que tenim científics excel·lents … Ja ho sabem, nogensmenys els excel·lents científics que fan recerca aplicada a IS Global o al IMIM no és el que cal per a una salut publica preparada per respondre ràpidament per fer identificació, test, rastreig, aïllament o per fer política per tal que la gent no es quedi sense suport econòmic: la diferència entre recerca aplicada i tecnologia. La gestió política no va ser bona però la tècnica tampoc i no hi ha excuses. La consellera hauria de tenir coneixements de salut publica, idealment; però els directors de salut publica i els consells assessors de salut publica sí que n’han de tenir. Hem de donar suport al nou director que crec pot fer-ho molt bé.

Carme Bech
Carme Bech
03.08.2020  ·  19:01

Tenim el President de la Generalitat més “humà” de tots els que he conegut. I ja n’he conegut uns quants. Erra com tots i tothom però quan ho fa ho reconeix amb naturalitat.
Així que ja poden anar dient i publicant. Al final, el temps posa a tothom en el seu lloc.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes