Els socis de Piroslife i Turisme Valls d’Àneu aprofiten els ossos per impulsar productes ecoturístics

  • El director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat, Ferran Miralles, en representació dels socis del projecte Piroslife, i el president del Consorci de Turisme Valls d'Àneu, Carlos Cortina, han signat aquest dijous a Valencia d'Àneu (Lleida) un protocol de col·laboració per definir un pla d'acció i crear un conjunt de productes ecoturístics.

VilaWeb
27.07.2017 - 16:39

LLEIDA, 27 (EUROPA PRESS)

El director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat, Ferran Miralles, en representació dels socis del projecte Piroslife, i el president del Consorci de Turisme Valls d’Àneu, Carlos Cortina, han signat aquest dijous a Valencia d’Àneu (Lleida) un protocol de col·laboració per definir un pla d’acció i crear un conjunt de productes ecoturístics.

El protocol servirà per afavorir la promoció de la zona on viuen els ossos com un hàbitat natural ben conservat i amb gran atractiu turístic i ambiental, així com per promoure la investigació i creació de productes turístics que tinguin com a referent essencial el paisatge i la figura de l’os bru com a indicador ambiental de qualitat, ha informat aquest dijous la Conselleria de Territori i Sostenibilitat en un comunicat.

L’acord cerca valorar el territori, principalment del Parc Natural de l’Alt Pirineu, per impulsar la creació de productes i activitats que millorin la percepció dels residents sobre la reintroducció de noves espècies de fauna, especialment l’os bru, i donin un valor afegit i una singularitat a aquest entorn.

L’acord permetrà augmentar de manera qualitativa i quantitativa els productes relacionats amb el plantígrad que s’han començat a oferir en els últims anys, com ‘El pas de l’ossa’, un projecte educatiu de l’associació naturalista La Paniquella, amb cinc rutes familiars per conèixer l’hàbitat, l’alimentació i el comportament d’aquests animals.

També s’ofereixen nombroses activitats relacionades amb els ossos del parc, com les que realitza a l’estiu l’empresa de guies Obaga Activitats, anomenades ‘Pel país de l’os bru’, amb guies interpretadores acreditats pel parc, o les de l’empresa municipal de Tavascan i Pirosexplorer, amb el nom de ‘Naturtavascan’, amb rutes per identificar rastres i descobrir l’hàbitat, i fins i tot expedicions de diversos dies per realitzar esperes d’observació a distància.

La Casa de l’Os bru dels Pirineus, a Isil, a més de funcionar com a centre d’interpretació pensat per al públic familiar i escolar per conèixer l’os bru, organitza activitats d’observació, i Món Natura Pirineus, equipament de la Fundació Catalunya-La Pedrera, programa activitats vinculades als ossos com ara excursions a la vall de Bonabé, un dels llocs per on transiten aquests animals.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

dldtdcdjdvdsdg
2829301234567891011121314151617181920212223242526272829303112345678
dldtdcdjdvdsdg
2829301234567891011121314151617181920212223242526272829303112345678
Fer-me'n subscriptor