Deià organitza un festival literari com el Hay and Wye gal·lès

  • Aplegarà una quinzena d'escriptors

VilaWeb
Redacció
08.09.2004 - 10:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En els últims anys, al nostre país han proliferat els festivals literaris de tota mena. Un exemple d’aquesta activitats és el gran festival que s’està gestant a Deià. Pamela Esterson, Tomàs Graves i Mia Waldren s’han proposat de dur a l’illa de Mallorca el Hay and Wye que es fa a Gal·les. Aquesta proposta, finançada pel col·leccionista i antiquari anglès Simon Finch, es farà del 29 al 31 d’octubre, i pretén d’unir les lletres, la música i les arts plàstiques.

Tot i que encara no se sap quin nom tindrà, sí que se sap que les tres llengües oficials al recinta de Sa Tanca seran el català, l’anglès i l’espanyol. I també alguns dels quinze participants: Carme Riera, Maria de la Pau Janer, Javier Marias, Ray Loriga i Hanif Kureishi, per bé que també sonen els noms d’Enrique Vila-Matas i Javier Cercas. Pel que fa a la disciplina musical, hi prendran part Pa amb Oli Band i, potser, el músic Andrew Lloyd Weber, autor de musicals com ‘Jesucrist Superstar’, ‘Cats’ o ‘El fantasma de l’Òpera’.

Deià sempre ha estat una vila que ha atret literats de tot el món. Entre els noms que s’han passejat pels seus carrers hi ha Mario Vargas Llosa, Gabriel García Márquez, Robert Graves i Julio Cortázar.

! Publicada el 8 de setembre

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any