La selecció catalana guanya Cap Verd (4-1) en un ambient festiu i de reivindicació nacional

• Clams en favor de la independència durant el partit · S'hi afegeix un nou càntic: 'Jo votaré sí-sí!'

ACN
31.12.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La selecció catalana de futbol va guanyar per 4-1 ahir al vespre contra la selecció de Cap Verd en el partit amistós que el combinat nacional disputa cada any durant les festes de Nadal. L’Estadi Lluís Companys s’omplí d’afeccionats que animaren la selecció en un ambient festiu i familiar. Amb el lema ‘Una nació, una selecció!’, els assistents a la festa del futbol català van reiterar la demanda d’oficialitat de les seleccions esportives de Catalunya i la possibilitat que hagué reivindicació política i els seguidors van animar el partit amb una munió de banderes estelades i càntics enj favor de la independència.

Un dels nous càntics que van entonar fou ‘Jo votaré sí-sí!’, amb referència a la consulta sobre la independència de Catalunya del dia 9 de novembre de 2014. Molts assistents van manifestar a l’ACN que creien que si Catalunya esdevingués un estat independent, la selecció catalana obtindria l’oficialitat per a competir internacionalment.

25.000 espectadors a l’Estadi Olímpic

Al voltant de 25.000 espectadors es van aplegar a l’Estadi Olímpic Lluís Companys per veure el Catalunya – Cap Verd. La majoria dels assistents ja havien vist algun altre partit de la selecció catalana i alguns n’eren seguidors habituals.

Un minut abans de les 19.00 va sonar a la megafonia l’himne de Cap Verd, seguit del de Catalunya, ‘Els Segadors’, que tot l’estadi va cantar dempeus. L’equip titular era format per Casilla, Bartra, Piqué, Valiente, Sergio Busquets, Víctor Sánchez, Cesc, Bojan, Piti, Sergio García i Jordi Alba.

Catalunya remunta el 0-1 inicial de Cap Verd

Quan s’havien jugat deu minuts de partit, Djaniny va fer el gol de la selecció africana. Però els catalans no van pas trigar a reaccionar i Sergio Garcia va empatar al minut 16. Encoratjats, els jugadors de Gerard López van fer el segon gol un minut més tard. Fou Sergio Garcia novament, després d’una passada de Bojan Krkic. I justament Bojan va confirmar la remuntada tan sols dos minuts després, mercès, precisament, a una passada de Sergio Garcia.

Controlant l’acció durant els primers minuts de la segona meitat, el bon joc de Catalunya va menar al 4-1, a càrrec d’Oriol Riera després d’una assistència de Tello. Els catalans van continuar dominant el partit, tot i que els jugadors de Cap Verd vn tenir alguna ocasió de recuperar-se abans del final del partit.