Opinió

 

1/73>

Joan Ribó

12.01.2012

'Portaré a la fiscalia el cas de les bosses de Rita Barberà'

Hem sentit amb estupor un enregistrament en el qual es diu que s'han regalat durant quatre anys bosses d'una marca exclusiva, Louis Vuitton, a la senyora alcaldessa de València. I tot això en el marc d'un judici per suborn impropi, que en aquest cas es fa precisament per uns regals de vestits. Just per això portaré a la fiscalia el cas de les bosses de Rita Barberà. Mira, avui a les 12.00 en punt jo personalment presentaré a la fiscalia un document demanant que s'investiguen aquestes bosses de Louis Vuitton que durant quatre anys 'el Bigotis' ha regalat a Rita Barberà. Perquè siguen bosses o vestits, els termes en què parla el 'Bigotis' en l'enregistrament es relacionen estretament amb els fets que ocupen el judici i amb allò que diu el codi penal sobre suborn impropi. La fiscalia ha d'examinar aquesta situació.

I curiosament apareixen també unes declaracions d'un implicat en el cas Emarsa, el de la depuradora, que tornen a parlar de bosses de mà. Ho fan sense anomenar ningú, i jo no anomene ningú, però és clar que el cas de les bosses té una entitat semblant al dels vestits en aquesta ciutat. Una ciutat, per cert, que es va convertint en la capital de la corrupció.

Rita diu que són coses del passat. És cert que enguany, per Nadal, 'el Bigotis' no li ha regalat cap bossa, però també és cert que durant quatre anys sí que ho ha fet. És cert que és cosa del passat --com ho és tot i com ho és tot allò que es jutja cada dia. No es jutgen coses del futur. Les coses poden ser del passat, però són. I en aquest cas parlem de coses prou serioses perquè no ens passen per alt i perquè la fiscalia les investigue.

(Opinió telefònica recollida per VilaWeb.)

Editorial