El Consell de l’Advocacia Catalana impulsa un acord per promoure a les Illes l’ús del català a la justícia

  • Diferents institucions participaran en la promoció i difusió del portal de recursos Compedium.cat

VilaWeb
Redacció
20.10.2022 - 20:19
Actualització: 20.10.2022 - 20:24

El Consell de l’Advocacia Catalana, el govern de les Illes, la Universitat de les Illes Balears i el Col·legi d’Advocats de les Illes Balears impusaran la difusió del portal de recursos de llenguatge jurídic català Compendium.cat, que es va posar en marxa a començament d’any. Així, aquesta eina incorpora a partir d’ara diferents recursos de llenguatge jurídic en català, així com els formularis jurídics dels drets propis. La iniciativa té com a finalitat sumar esforços, recursos i sinergies de diferents entitats rellevants en l’àmbit jurídic, lingüístic i acadèmic per promoure conjuntament el desenvolupament del portal.

L’eina permetrà de fomentar l’ús i la qualitat del llenguatge jurídic català i alhora contribuir a pal·liar els problemes que té el panorama documental d’aquest llenguatge i visibilitzar molts dels recursos que actualment es troben dispersos en diferents webs institucionals. En aquest sentit, es tracta d’un projecte obert al qual està previst que s’hi segueixin adherint altres institucions sensibles i compromeses amb l’impuls de la llengua en l’àmbit del dret.

Un projecte en creixement

Compendium.cat és conceptualment un motor de cerca que permet cercar i trobar informació en més de vuit-cents recursos lingüístics, entre els quals hi ha manuals de redacció jurídica, apunts lingüístics sobre terminologia jurídica, diccionaris jurídics i manuals didàctics. El portal també inclou formularis judicials de diverses jurisdiccions, formularis per a l’arbitratge i mediació, societaris, escrits de tràmit i altres models de documents que s’hi van incorporant de forma progressiva.

La pàgina va adreçada majoritàriament a tres grans públics: els professionals del dret (advocats, notaris, procuradors, jutges, registradors i graduats socials), els professionals de la llengua (correctors, traductors, redactors, intèrprets) i el personal de les administracions públiques i privades que hagin de redactar documents.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any