Al-Qaida reivindica els atemptats de Madrid al diari àrab Al-Quds

  • El cos d'un possible suïcida al lloc dels fets pot confirmar la hipòtesi

VilaWeb
Redacció
11.03.2004 - 20:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Segons algunes fonts s’ha trobat el cadàver d’un possible suïcida al lloc dels atemptats de Madrid, fet que pot confirmar la hipòtesi que la matança és obra d’un grup islàmic. L’agència Reuters va anunciar que al-Qaida havia reivindicat els atemptats de Madrid al diari àrab Al-Quds, un dels més importants del món àrab i que té la seu a Londres. El director d’Al-Quds va confirmar que el comunicat és d’al-Qaida. El text diu: ‘hem aconseguit d’introduir-nos en l’Europa dels croats’, i anomena els atemptats d’avui ‘Operació tren de la mort’. En el comunicat Al-Qaida esmenta José M. Aznar, i li recrimina de no haver retirat les tropes espanyoles de l’Irac. Al-Qaida ja va reivindicar els atemptats d’Istanbul al mateix diari, i amb una carta del mateix estil. Passades les vuit del vespre, la investigació sobre els atemptats de Madrid ha fet un tomb. El ministre espanyol de l’interior, Ángel Acebes, ha comparegut per informar que la policia havia trobat una furgoneta a Alcalà amb detonadors d’explosius i unes cintes en llengua àrab, una de les quals, si més no, amb fragments de l’Alcorà.

Acebes ha afirmat, tanmateix, que per al seu ministeri la pista d’ETA continuava essent la principal, però que havia donat ordre d’investigar una possible atribució islamista.

A l’Orient Mitjà la hipòtesi islamista no sona estranya. La cadena de televisió Al-Jazira ha entrevistat el cap de la policia europea, de l’Europol, Juergen Storbeck, que expressa els seus dubtes sobre els autors de l’atemptat. També Debka File, una revista israeliana molt pròxima als serveis secrets d’Israel, ahir a la tarda ja insinuava la possibilitat que l’atemptat fos obra d’al-Qaida, o fins i tot d’al-Qaida juntament amb ETA.

Enllaços
Versió en català del comunicat que reivindica l’atemptat com a obra d’Al-Qaida.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any