Els vaguistes de Telefònica, amb més força que mai

  • Aconsegueixen que partits d'esquerra amb poder municipal es comprometin a 'suspendre, revertir i no renovar' cap contracte si l'empresa no accepta les condicions dels treballadors.

VilaWeb
Andreu Barnils
27.05.2015 - 18:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La vaga dels treballadors de Movistar (Telefònica) fa cinquanta dies que dura, però aquest migdia ha agafat més força que mai. Els vaguistes han rebut el suport de partits d’esquerres que manaran als ajuntaments a partir d’ara i que han signat el Compromís de les Escales. Aquest text diu que els ajuntaments suspendran, revocaran i no renovaran els contractes amb l’empresa Telefònica si no atén les demandes dels treballadors: dos dies de festa, quaranta hores setmanals i un sou digne. En podrien resultar afectats ajuntaments com ara els de Barcelona, Badalona, Navàs i Badia del Vallès.

La CUP, ERC, Barcelona en Comú, Guanyem Badalona en Comú, entre més partits, han donat suport als treballadors. El PSC i els sindicats grans, en canvi, no. De fet, UGT i CCOO han rebut fortes escridassades. La conferència de premsa ha estat intensíssima, amb crits i càntics eufòrics dels treballadors presents, i ha comptat amb les intervencions de Francesc Ribera ‘Titot’ (CUP Berga), Josep Garganté (CUP Barcelona), Gerardo Pisarello (Barcelona en Comú), Alfred Bosch (ERC) i Eli Ruiz (Badia en Comú) entre més. Dos representants de Ciutadans també han signat l’acord. Ací podeu veure el vídeo:

Aquest migdia, doncs, s’ha fet visible una cosa que ja fa anys que es va conformant: treballadors al marge dels sindicats grans que s’alien amb partits d’esquerres al marge del PSC. Un nou pol d’esquerres que cada vegada pren més forma. En aquest cas per a fer pressió damunt Telefònica. L’empresa encara ara no reconeix els vaguistes com a representants dels treballadors. Ara s’haurà de veure si les mesures que prenguin els ajuntaments són efectives.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any