La policia basca trenca la muralla humana i deté els tres joves de Segi

  • Les càrregues policials encara no han dispersat els manifestants

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.05.2015 - 09:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ertzaintza ha desallotjat un per un als integrants de l’anomenada ‘muralla popular’ que hi havia instal·lada des d’ahir a la plaça de la Virgen Blanca de Vitòria. Els manifestants intentaven que no es detinguessin els tres joves de Segi condemnats a sis anys de presó per ‘integració en banda armada’. Finalment, després d’emplear la força i la violència durant més de tres hores els agents de l’Ertzaintza han aconseguit detenir els tres activistes: Aiala Zaldibar, Igarki Robles i Ibon Esteban. Ja es troben en dependències policials.

El desallotjament s’ha iniciat a les 8.45 quan divuit furgonetes de l’Ertzaintza han començat a rodejar els 150 joves que han fet nit a la plaça de Vitòria. Aquesta ‘muralla popular’ es va formar ahir en finalitzar la ‘marxa taronja’ que va recórrer els carrers de la capital basca per donar suport als set joves condemnats a sis anys de presó per l’Audiència espanyola. Se’ls acusa de pertànyer a l’organització juvenil Segi, declarada il·legal. És la quarta ‘muralla popular’ organitzada al País Basc després dels ja organitzats anteriorment a les localitats d’Ondarroa, Donostia i Gernika.

El següent vídeo mostra la violència que ha utilitzat la policia basca per desallotjar els manifestants que formaven la ‘muralla popular’.

A continuació podeu veure els piulets més destacats:

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any