Ciutadans vol posar ‘tots els impediments possibles’ a l’acte de l’ANC a la Meridiana

  • Mejías diu que els actes de l'ANC 'generen divisió'

VilaWeb
VilaWeb
ACN
04.05.2015 - 12:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La candidata a la batllia de Barcelona, Carina Mejías, ha dit que si el seu partit governa o és decisiu després de les eleccions municipals, intentarà que l’acte que l’ANC prepara per a l’Onze de Setembre a la Meridiana no s’acabi fent. Tot i assegurar que actuaria sempre ‘dins la legalitat’, ha dit que treballaria i posaria tots els impediments possibles perquè la manifestació de la Meridiana no es fes. Segons Mejías, els actes de l’ANC ‘generen divisió’ i són ‘partidistes’, i això no té cabuda en el seu model de Barcelona. Amb tot, les concentracions del 12 d’octubre i del dia de la constitució espanyola les considera adequades i creu que no tenen res a veure amb les de l’ANC.

‘Els actes que fan exaltació del sentiment de divisió han d’acabar eradicats de la ciutat perquè Barcelona no els sent seus i només interessen a una part cada dia més minoritària’, ha declarat Mejías. Quan li han demanat com ho faria per evitar un acte com el que prepara l’ANC, ha dit que, per exemple, es podria ‘portar a un altre lloc o reduir-ne l’espai’.

El seu objectiu –ha dit– no és pas minimitzar l’acte, sinó eliminar-lo de la ciutat. ‘Jo preferiria que l’acte de l’ACN no hi fos. Preferiria que es fes un altre acte on participés tothom, on tothom se sentís cridat. No sé per què Barcelona ha de ser sempre escenari d’efervescències partidistes’, ha reblat.

‘Actuarem sempre des de la legalitat. No limitarem el dret de manifestació de ningú. Ara, potser decidirem de celebrar una altra cosa més participativa en lloc d’un esdeveniment tendenciós’, ha afegit.

Quant a convocatòries de caire polític que podrien originar la mateixa divisió d’opinions que Mejías atribueix als de l’ANC, ha dit que calia separar radicalment el caràcter dels uns i dels altres. Les concentracions que es fan el 12 d’octubre o el dia de la constitució espanyola reclamant la unitat d’Espanya, Mejías les ha definides així: ‘Són manifestacions públiques dins la legalitat i a més per celebrar esdeveniments com la constitució, que se celebren al conjunt d’Espanya i que commemoren la signatura d’un pacte de convivència en què tothom se sent cridat. El sentit de la celebració és prou diferent.’ Referint-se particularment al 12 d’octubre, ha dit: ‘És la festa nacional, és festa a tot Espanya, i se celebra a tot Llatinoamèrica, perquè celebrem el dia de la hispanitat i de la cultura hispànica.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any