Les dues cartes de Vicent Partal sobre el blocatge del parlament

  • L'endemà dels fets, va publicar un editorial dirigint una carta als diputats i una altra als manifestants

VilaWeb
Redacció
17.03.2015 - 15:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El 15 de juny de 2011, la manifestació d’indignats al Parlament de Catalunya contra l’aprovació dels pressupostos va acabar amb greus incidents, quan els manifestants van provar d’impedir als diputats d’entrar-hi. Avui el Tribunal Suprem ha anul·lat la sentència absolutòria de l’Audiència espanyola contra vuit dels acusats i els ha condemnat a tres anys de presó. L’endemà dels fets, el director de VilaWeb, Vicent Partal, va publicar un editorial especial amb dues cartes: una dirigida als diputats del parlament i una altra, als qui es manifestaren aquell dia. El recuperem. 

Podeu llegir les ‘Dues cartes‘. 

En la primera carta, Partal demanava als diputats que reflexionessin sobre què calia canviar perquè el parlament i la política catalana recuperessin la credibilitat que molts ciutadans, ‘no necessàriament ni solament aquests que us atacaven’, reclamaven.

En la segona, retreia als indignats que la gent crítica no acceptés les crítiques. ‘Precisament perquè la indignació fa mal i hi ha raons sobrades per a indignar-se, hi ha qui se n’ha aprofitat, com si això fos un nou cas Scala.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any