Amàlia Garrigós: ‘L’objectiu era arribar a la barana del balcó i ensenyar el jupetí roig’

  • L'ex-periodista de RTVV ha fet arribar la reivindicació en la 'mascletà' d'avui

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.03.2015 - 18:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La reivindicació del moviment ‘Intifalla’ durant la ‘mascletà’ d’avui a València ha estat protagonitzada pels ex-treballadors de Ràdio Televisió Valenciana, i concretament, per Amàlia Garrigós. La periodista ha arribat fins a la barana del balcó de l’ajuntament i, esquivant la seguretat, s’ha tret el jersei per ensenyar el jupetí vermell reivindicatiu dels ex-treballadors de RTVV. 

El reglament de l’ajuntament prohibeix que durant les falles es faci cap reivindicació des del balcó. Però això no ha impedit a Garrigós de tornar a fer visible la protesta. Hi ha entrat gràcies a la coalició Compromís, que cada dia convida un parell de representants de col·lectius diversos, en un gest de reivindicar l’ajuntament com a casa del poble, i per tant, de tothom. Avui hi han anat dues ex-treballadores de RTVV. Una, Amàlia Garrigós, ho explica així a VilaWeb: 

«Hi era des de mitja hora abans per a agafar lloc. Després d’haver passat els controls per entrar, m’he col·locat estratègicament darrere la cort d’honor fallera i al costat de la premsa. Un cop allí, uns deu minuts abans de la mascletà, m’he tret el jersei i m’he quedat amb la samarreta roja. fins i tot he pogut exercir de periodista i he fet entrevistes a les falleres mentre la meva companya gravava i emetia per «streaming». Com que em tapava tanta gent, la policia no m’ha vist. 

Després de la mascletà, m’he posat davant les falleres i he ensenyat el jupetí roig. Algú de la junta central fallera m’ha dit que no podia ser-hi, de manera que m’he colat per un foradet fins a la banda dels companys de la premsa. Ha estat brutal. Allà baix hi havia centenars de persones amb la samarreta roja cridant a Rita Barberà i reivindicant RTVV. 

La policia s’ha adonat que passava alguna cosa. Joan Ribó s’ha posat estratègicament davant els agents per impedir-los de passar, pacíficament, i això m’ha permès d’estar un minut i mig a la barana del balcó, al mateix temps que les falleres. Quan Rita Barberà ha vist que passava alguna cosa, s’ha retirat. 

He pogut estar allà al davant, amb el jupetí roig, un minut i mig, fins que la policia m’ha agafat de la cintura, m’ha tret fora, m’ha identificat i m’ha demanat que em posara la jaqueta. 

El meu objectiu era arribar a la barana i traure els símbols reivindicatius. Ha estat molt satisfactori, perquè ara es tracta de visibilitzar les protestes de tothom.»

Garrigós també denuncia que mentre l’ajuntament impedeix que ningú porti cap símbol reivindicatiu al balcó, els regidors i diputats del PP portaven una xapa amb el lema ‘I love caloret faller’. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any