ERC ofereix a Jordi Martí el número 2 a la candidatura d’Alfred Bosch

  • Els republicans negocien amb Moviment d'Esquerres una àmplia coalició a la ciutat de Barcelona

VilaWeb
ACN
29.01.2015 - 12:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Jordi Martí, ex-president del grup municipal del PSC a Barcelona, ha rebut l’oferiment de ser el número 2 d’Alfred Bosch a la candidatura d’ERC a les eleccions municipals a Barcelona. Si ho acceptés, entraria a la llista dels republicans en representació de Moviment d’Esquerres), el partit sorgit després de la unió de diverses escissions del PSC. ERC i Moviment d’Esquerres negocien també un programa electoral compartit per a presentar-se en una coalició que té les portes obertes a més partits i entitats d’esquerres i sobiranistes.

ERC enllestirà les llistes el dia 13 de febrer, però té temps fins al març per a definir les coalicions electorals. Fa mesos que negocien amb els responsables de Moviment d’Esquerres. De fet, ERC ja es va presentar a les eleccions europees del maig del 2014 en coalició amb NECat, una de les dues entitats, juntament amb Moviment Catalunya, que integren el Moviment d’Esquerres.

El nom de Jordi Martí sona amb força des de fa mesos. L’estratègia de col·locar independents o líders d’uns altres partits a les candidatures d’ERC és habitual d’ençà que Oriol Junqueras va esdevenir president del partit. Fins i tot Bosch és formalment un independent perquè, tot i ser el portaveu d’ERC al congrés espanyol i candidat a Barcelona, no té carnet del partit.

 

Informació relacionada:

Entrevista a Jordi Martí: ‘Caldrà fer un referèndum sobre la independència de Catalunya’ (24-1-2015)

Entrevista a Alfred Bosch: ‘Cal frenar els qui volen convertir Barcelona en un bastió contra la independència’ (18-1-2015)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any