Alfred Bosch: ‘Ningú no ens ha de donar lliçons de convivència, encara que porti corona’

  • Resposta d'ERC al missatge de Nadal de Felipe de Borbó

VilaWeb
Redacció
25.12.2014 - 11:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El cap d’ERC al congrés espanyol, Alfred Bosch, ha assistit a l’ofrena a la tomba de l’ex-president Francesc Macià en el 81è aniversari de la seva mort. Des de Montjuïc ha analitzat el missatge de Nadal del rei Felipe VI: ‘Ningú, amb corona o sense, no ha de donar-nos lliçons de convivència i fraternitat.’ Es referia a les paraules del monarca que alertaven de suposades ‘fractures emocionals i sentimentals’ a Catalunya pel procés sobiranista.

Bosch considera que si de debò el rei espanyol volgués afavorir la convivència, hauria de demanar que es retirés la querella contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau per l’organització del 9-N. També li ha demanat que autoritzi un referèndum a Catalunya si realment defensa la convivència entre els catalans, perquè ‘el debat es produeixi democràticament a les urnes’.

Del discurs de Nadal de Felipe VI, el portaveu d’ERC al congrés també ha considerat irònic que demani que no hi hagi tracte de favor a càrrecs públics ‘quan ell és elegit de per vida legalment irresponsable’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any