Lucía Juan guanya la VIII Biennal d’Art Riudebitlles

  • Hi participaven més de cent obres d'onze països

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.11.2014 - 17:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La jove artista aielonera Lucía Juan va guanyar amb ‘Imaginari topogràfic’ la vuitena edició de la Biennal d’Art Riudebitlles, celebrada els dies 24, 25 i 26 d’octubre passats organitzada per l’Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles (Alt Penedès) i el Museu Molí Paperer de Capellades. L’obra premiada és una de les peces de l’artista incloses en una série en què registra ‘diferents fragments del terra del seu taller d’Aielo de Malferit plasmant-los sobre paper i jugant amb escales gràfiques’.

Precisament aquest certamen artístic dóna protagonisme a les obres creades sobre paper o a partir d’aquest material, ja que es convoca per la tradició paperera de les dues localitats organitzadores. Les obres participants s’han exposat en domicilis i locals particulars de l’antiga vila medieval, fins a un total de 106 creacions provinents de Mèxic, Àustria, els Estats Units, Bèlgica, França, Egipte, Suïssa, Veneçuela, Espanya, el Marroc, Catalunya i el País Valencià.

El jurat, format per Josep A. Carulla, de la Galeria N2 de Barcelona; Victòria Rabal, directora del Museu Molí Paperer de Capellades; Xavier González, periodista de la secció cultural del setmanari comarcal El 3 de Vuit; Josep Torrents Alegre, arquitecte i comissari al pavelló de Catalunya de la 14a Biennal d’Arquitectura de Venècia; i Maria Martínez Miró, guanyadora de la VII Biennal, va concedir el premi dotat amb 2.500 euros a Lucía Juan. A més, va concedir dos accèssits a les obres ‘El turó de les pruneres’, de Jaume Amigó Llopart, i a ‘Cartografía Portátil -ECO- Gracias de una Ciudad’, de Natalia Rondón.

El Museu Molí Paperer de Capellades exposarà del 29 de novembre al 25 de gener les obres del certamen.

L’artista d’Aielo de Malferit, de 27 anys, suma un nou premi als que ja havia aconseguit, entre els quals el Telax Galeria Antoni Pinyol de Reus, la XV Mostra d’Art Públic per a Joves Creadors de la Universitat de València i el certamen per a Joves Creatius CAM. Fins ara ha realitzat quatre exposicions individuals, i és col·laboradora de galeries dins del mercat actiu de l’art. Sobre la seua implicació en la societat, la pròpia artista explica que, a pesar que la globalització neoliberal fa fugir les generacions de joves artistes, ella ha decidit ‘resistir i construir des del seu poble, des de les seues arrels amb un projecte artístic i vital vinculat a l’art públic aplicat a l¡activisme social, plantejant un mode de relació que es reflecteix en el treball premiat’.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any