La llei de consultes, a punt per ser aprovada el setembre al parlament

  • El text tira endavant en la comissió amb els vots de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP

VilaWeb
ACN – Redacció
16.07.2014 - 10:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ja només queda un últim tràmit per a aprovar al parlament, el mes de setembre vinent, la llei de consultes no referendàries. Avui la Comissió d’Afers Institucional ha donat el vist-i-plau al text amb els vots a favor de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP, i els vots contraris de PP i Ciutadans. Des de la publicació en el butlletí del Parlament (avui o demà), els grups tenen tres dies per portar-la al Consell de Garanties Estatutàries. Els partits que han avalat la llei ja han anunciat que demanaran dictamen per assegurar-se que és estatutària i constitucional. Després d’això, només quedarà l’aprovació del ple.

Tan bon punt la llei de consultes quedi aprovada pel ple del parlament, el govern de la Generalitat ja disposarà d’un instrument legal amb què fer la convocatòria de la consulta del 9 de novembre. El president, Artur Mas, podria signar la convocatòria immediatament després que quedi aprovada la llei.

Tant el PP com Ciutadans, que s’oposen a l’aprovació d’aquesta llei de consultes, consideren que no servirà per fer la convocatòria de la consulta. El PSC, que hi ha votat a favor, ha avisat també que no donaria pas suport a la convocatòria de la consulta.

Editorial de Vicent Partal: Qui ha de poder votar el 9-N?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any