S’activa el registre de catalans residents a l’exterior, amb vista al 9-N

  • Expliquem quina documentació s'ha de menester per a fer el registre

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.06.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui s’activa el registre de catalans residents a l’exterior, que el govern calcula que són uns 200.000. La inscripció hi serà voluntària i es podrà fer mitjançant una web. El registre s’adreça als ciutadans amb la condició política de catalans a l’estranger, d’acord amb l’estatut. Són els qui tenen la ciutadania espanyola, resideixen fora de l’estat espanyol, són donats d’alta als registres dels serveis consulars espanyols i van fer l’últim empadronament en algun municipi de Catalunya. També s’hi compten els seus descendents que mantinguin aquesta ciutadania, si ho sol·liciten.

Des d’avui, doncs, podrà començar la inscripció. Segons la definició que fa l’estatut dels ciutadans amb condició política de catalans a l’estranger, per a fer la inscripció en el registre caldrà presentar la documentació següent: el document d’identitat o passaport vigents, el certificat del padró espanyol a l’estranger o qualsevol documentació oficial que acrediti que l’últim veïnatge administratiu era en un municipi de Catalunya.

El procediment d’inscripció al registre consistirà en la preinscripció electrònica dins la web de la secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea i, després, la tramesa de la sol·licitud d’inscripció i la documentació requerida, per correu postal, al registre d’entrada de documentació de la mateixa secretaria.

Amb vista al 9-N

El registre pot ser una eina fonamental amb vista a la consulta sobre la independència de Catalunya del 9 de novembre, per a poder facilitar el vot dels catalans a l’exterior. Oimés tenint en compte els entrebancs de molts catalans residents a l’estranger a l’hora de votar en eleccions anteriors, com les últimes al parlament i les europees, per la ineficàcia i la lentitud de la burocràcia administrativa espanyola.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any