Arriba la Gigafoto de la Via Catalana

  • S'obre amb força col·lapse la web especial de l'ANC · La Gigafoto és composta de 107.000 fotografies

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
01.04.2014 - 16:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ANC ha obert la web de la Gigafoto de la Via Catalana. Es pot veure mitjançant la web gigafoto.assemblea.cat, que ha començat col·lapsada, tot i que al cap d’uns minuts ja era accessible, amb dificultat. Amb una gran expectació per part dels centenars de milers de manifestants que hi van participar, arriba mig any després de l’Onze de Setembre. A la xarxa l’expectació es recull amb l’etiqueta #JatenimGigafoto.

Informació relacionada amb la Gigafoto:

Quina gent coneguda surt a la Gigafoto de la Via Catalana?

Els mutants de la Gigafoto de la Via Catalana

El pare de Pere Navarro, lluint estelada a la Via Catalana

La Gigafoto no inclou el tram del País Valencià


Més de 107.038 fotografies i prop de set mesos de feina. El conjunt del visualitzador ocupa 295 gigabytes en 4.104.121 fitxers. La web, que es va fer pública ahir a les 17.14 hores, ha rebut més de 330.000 visites, amb puntes de 9.500 usuaris connectats alhora per minut. Aquestes xifres, juntament amb la quantitat de descàrregues de les fotografies –350 gigabytes des que es va publicar– han fet que, en algun moment, fos molt complicat d’accedir-hi i consultar els trams de la gigafoto.

La foto recull tots i cadascun dels membres de la cadena humana de 400 quilòmetres que l’Onze de Setembre de l’any passat va travessar Catalunya de nord a sud, una suma d’imatges que s’ha construït a partir de les 140 fotos per tram –enrasades– que van fer els 800 fotògrafs voluntaris durant la Diada.

L’Assemblea Nacional Catalana destaca la complexitat d’aquesta unió d’imatges: per exemple, un 2% de la Gigafoto implica més de 2.000 imatges que fotografien 7,5 quilòmetres de recorregut, és a dir, 15 trams de la Via Catalana. Tot plegat conforma una imatge única al món, tal com la definien els responsables en una conferència de premsa.

Així mateix, remarquen que la dificultat principal per a poder enllestir la feina havia estat el gran volum de fotografies i la coordinació amb els vuit-cents fotògrafs voluntaris.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any