Tots els regidors i militants del PSC de Flix deixen el partit

  • El batlle, Marc Mur, i els altres regidors deixaran el grup municipal en el ple de dijous

VilaWeb
Redacció
18.03.2014 - 13:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els cinc regidors del PSC de Flix (Ribera d’Ebre) i els més de trenta militants que hi ha en aquesta agrupació local deixaran el partit aquest pròxims dies. El batlle, Marc Mur, fins fa poc en l’executiva nacional del PSC, ha explicat a VilaWeb que en el ple d’aquest dijous els regidors socialistes abandonaran el grup municipal i passaran a formar part del grup no adscrit. Mur ha vingut criticant des de fa temps la posició de la direcció de Pere Navarro sobre el procés sobiranista de Catalunya i les decisions de càstig que ha anat prenent contra els diputats i membres del partit crítics.

‘La distància entre nosaltres i la direcció actual del PSC era cada vegada més gran. I arriba un punt en què hem de fer un exercici de coherència. No volíem que coincidís aquest pas temporalment amb la campanya de les europees i enteníem que ara era el moment més adient, perquè, a més, la nostra gent d’aquí no volia esperar més temps’, ha explicat Mur.

Ha afegit: ‘Volem que es visualitzi una situació que ‘de facto’ ja existia. Hem entrat tots un escrit individual comunicant que deixem el grup del PSC i que des de dijous se’ns consideri regidors no adscrits.’

Alguns militants de Flix ja han anat deixant el partit aquestes dues o tres últimes setmanes i els altres ho faran al llarg d’aquest mes.

Ara per ara Mur encara no ha pres cap decisió sobre què farà amb vista a les eleccions municipals de l’any vinent; si manté la intenció de presentar-se per a repetir de batlle i amb quina sigla política pensa fer-ho.

Sigui com sigui, aquest divendres mateix serà a les Cotxeres de Sants en l’assemblea conjunta de tots els corrents crítics socialistes per a coordinar una acció conjunta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any