El pasdoble presentat amb el pseudònim ‘El rodat’ guanya el 10é Concurs de Música Festera de l’Olleria

  • L'obra de Josep Ros passarà a dir-se 'Francesc Cerdà' en homenatge al compositor a qui es dedica el concurs

VilaWeb
Redacció
24.02.2014 - 00:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

De les quatre obres finalistes que van arribar a la fnal del 10é Concurs de Música Festera ‘Francesc Cerdà’ de l’Olleria, la presentada amb el pseudònim ‘El rodat’ en va resultar la guanyadora (vídeo de la interpretació). La peça musical, obra de Josep Ros, portarà el títol definitiu de ‘Francesc Cerdà’ i rebrà un premi en metàl·lic de 2.500 euros.

Dissabte es va celebrar el concert de la final del concurs, a què havien arribat les peces ‘El Rodat’, ‘1893’, ‘FC’ i ‘Al nostre amic’. Enguany, per tractar-se de la desena edició del concurs es va decidir que l’obra guanyadora duria el nom del compositor ollerià a qui es dedica el certamen. Així, el pasdoble de Josep Ros passarà a dir-se ‘Francesc Cerdà’.

L’autor homenatjat

Francesc

Cerdà, mort el 5 de febrer de 2005, fou un compositor que dedicà una gran part de la seua obra a la festa de Moros i Cristians. De fet, cada filà de l’Olleria té una peça seua composta expressament, i a més és l’autor de l’Himne de la Festa de l’Olleria. Totes aquestes creacions es van recollir en un CD editat amb motiu dels 50 anys de les festes de Moros i Cristians de l’Olleria, celebrat l’any 2003.

Va guanyar també molts premis en nombrosos certamens de composició musical de tot el país. Poc després de la seua mort se celebrà el I Concurs de Música Festera al que ja havien posat el seu nom, a iniciativa de la Societat Escola Musical Santa Cecília, a la qual pertanyia, i que compta amb el suport de l’Ajuntament de la localitat i de la Junta Central de Festes de Moros i Cristians local.

Cerdà estava molt vinculat al món cultural i associatiu de l’Olleria, com a membre del Col·lectiu l’Olla, i havia col·laborat amb moltes altres iniciatives locals, com el grup de dolçainers La Morralla o el Ball dels Locos. Fou també l’autor del tema ‘El gosset Pepet’, la cançó de la Trobada d’Escoles en Valencià de la Vall d’Albaida celebrada a l’Olleria el 2004.

L’Ajuntament de l’Olleria el va nomenar fill predilecte l’any 2007.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any