Es mor el compositor Francesc Cerdà.

VilaWeb
Redacció
05.02.2005 - 17:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest dissabte 5 de febrer s’ha mort Francesc Cerdà, músic de l’Olleria que ha dedicat una gran part de la seua obra a la festa de Moros i Cristians. De fet, cada filà de la seua població té una peça composada expressament, a més de ser l’autor de l’Himne de la Festa de l’Olleria. Totes aquestes creacions es van recollir en un CD editat amb motiu dels 50 anys de les festes de Moros i Cristians de l’Olleria, celebrat l’any 2003. Cerdà va guanyar també molts premis en nombrosos certamens de composició musical de tot el país, i l’Ajuntament el va nomenar Fill Il·lustre.

La mort de Francesc Cerdà, que arrossegava una llarga malaltia, ha commocionat la seua població natal, ja que estava plenament vinculat al món musical, al fester, i al cultural, com a membre del Col·lectiu l’Olla. Just d’ací a un mes, el 6 de març, dins dels actes del Mig Any Fester, se celebrarà per primera vegada el Concurs de Música Festera, que porta el seu nom, a iniciativa de la Societat Escola Musical Santa Cecília, i que compta amb el suport de l’ajuntament de la localitat i de la Junta Central de Festes de Moros i Cristians local.

Des d’internet, podeu descarregar-vos en mp3 la peça ‘Els Valencians de l’Olleria’, dedicada a la filà Els Valencians, i també podeu escoltar el Gosset Pepet, la cançó de la Trobada d’Escoles en Valencià de la Vall d’Albaida de 2004. Precisament un dels seus projectes que ara ha quedat inacabat era la composició i edició d’un llibre i CD de cançons infantils. El soterrar es realitzarà el diumenge, a les 16,30 de la vesprada a l’Església de l’Olleria.

———-

+ Gàlim: S’ha mort Paco.

+ Adéu, company (Aurelio Chorro, director de la Societat Escola Musical “Sta. Cecília” de l’Olleria)

+ Diarifester.com: “La nostra música” sufre una gran pérdida… “Francesc Cerdà Albiñana”.

+ Especial de musicafestera.com

+ Ajuntament de l’Olleria: El poble de l’Olleria va donar el seu últim adéu a Francesc Cerdà

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any