S’inaugura el conjunt escultòric ‘7 poetes’ de Jaume Plensa a Andorra la Vella

  • Banca Privada d'Andorra ha cedit les escultures, que s'han situat a la plaça Lídia Armengol

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
ACN
21.01.2014 - 18:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Andorra la Vella disposa d’un nou conjunt escultòric anomenat ‘7 poetes’ de l’escultor Jaume Plensa, que ha estat situat a la plaça de Lídia Armengol. El conformen set figures, els set poetes, un per a cada parròquia d’Andorra, situades en unes plataformes al capdamunt d’uns pals de deu metres d’alçada. Les figures fan dos metres, són translúcides i de nit se n’il·lumina l’interior. Segons Plensa, ‘les peces tenen un sentit de conversa, relaxants, mirant les muntanyes que envolten la ciutat’. El conjunt escultòric ha estat cedit per BPA al comú d’Andorra la Vella.

‘7 poetes, set figures pensants: ja fa uns anys que treballo aquesta classe d’obra; espero que un dia a tot el món hi hagi aquests personatges que observen el món des de d’alt, com els ocells’, ha dit Plensa. I sobre la il·luminació nocturna creu que és ‘com si tinguessin una conversa en silenci; és una excusa perquè la gent miri amunt. Sempre anem mirant avall, les figures conviden a mirar amunt’.

Les set peces són fetes amb fibra de vidre, resina epoxi i acer inoxidable. A dins hi ha un sistema de llums que canvia de colors. Per Plensa, aquestes figures representen ermitans, aïllats del món, damunt d’una columna des d’on poden observar i vetllar pel poble.

Jaume Plensa és un dels escultors actuals amb més projecció internacional. Va cursar els estudis a l’Escola de la Llotja de Barcelona i a l’Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi. D’ençà del 1980, després de la primera exposició que féu a Barcelona, l’artista va viure i treballar a diverses capitals europees com ara Berlín, Brussel·les i París. És considerat com el poeta de l’escultura perquè els seus treballs giren entorn d’una visió més humanista.

Entre més premis, ha estat guardonat amb el Velázquez d’Arts Plàstiques el 2013, el Nacional d’Art Gràfic l’any 2013 i el Nacional d’Arts Plàstiques l’any 2012.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any