Protestes contra la MAT a Medinyà i a la Selva del Camp

  • Prop d'un centenar d'activistes ha tallat la N-II al Gironès · Contraris a la MAT Escatrón-Secuita presenten una nova plataforma ciutadana

VilaWeb
ACN
08.12.2013 - 14:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Unes setanta persones han tallat la N-II als afores de Medinyà (Gironès) per manifestar el rebuig a la instal·lació de la línia de Molt Alta Tensió (MAT). Dos activistes de la Plataforma No a la MAT, l’entitat organitzadora de l’acte reivindicatiu, han escalat una de les torres elèctriques i, posteriorment, els manifestants han entregat fulletons informatius als vehicles que circulaven. La mobilització és el tret de sortida d’una campanya que s’allargarà durant aquesta setmana en suport als propietaris expropiats forçosament. ‘Hi ha uns quaranta particulars que no han signat un acord amb Red Elèctrica i creiem que la MAT no té sentit’, ha explicat el portaveu, Sergi Nuss.

L’oposició a la MAT també s’ha fet sentir a la Selva del Camp, on avui s’ha presentat la Plataforma del Camp en defensa de la terra, que aplega els contraris a la MAT que es projecta entre Escatrón, a la Ribera Baixa de l’Ebre, i la Secuita, al Tarragonès. Fa uns dies van ser els batlles i presidents dels consells comarcals qui oficialitzaven un front comú contra la MAT. I aquest diumenge s’ha presentat una nova ofensiva ciutadana contra la línia. La plataforma assumeix els vells arguments d’un territori que se sent més que castigat per la indústria energètica i començarà una campanya de conscienciació perquè la ciutadania torni a sortir a defensar ‘casa seva’. La plataforma està formada de moment per quatre municipis i ja té el suport d’una quarantena d’entitats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any