Insults i desqualificacions contra David Fernàndez en mitjans espanyols

  • Arran de les paraules del diputat de la CUP a Rodrigo Rato ahir al parlament

VilaWeb
VilaWeb
ACN- Redacció
12.11.2013 - 11:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una part dels mitjans de comunicació espanyols, i algun de català, han atacat David Fernàndez arran de les paraules que va adreçar ahir al parlament a l’ex-president de Bankia Rodrigo Rato, a qui va ensenyar una sandàlia. El Mundo li dedica la portada, i avui al matí a la tertúlia de Telecinco han fet befa de la manera de vestir de Fernàndez; però els insults més greus es van sentir ahir en una tertúlia de 13TV, la televisió de la conferència episcopal espanyola, on fou qualificat de ‘porc’, ‘brut’ i ‘barroer’, per exemple.

El locutor d’Onda Cero Carlos Herrera ha fet aquest matí una crítica plena d’insults contra David Fernàndez. L’ha qualificat, entre més coses, de ‘pinxo de platja violent’.

Vídeo del començament del programa ‘El cascabel’ de 13TV.

I aquest és el vídeo del debat sencer:


Insults del director editorial d’ABC

Algun dels insults més greus els ha proferits a Twitter el director editorial del grup Vocento (ABC i Punto Radio), Alejandro Vara, que ha aprofitat l’avinentesa per a atacar els fills dels emigrants que van arribar a Catalunya i que ara donen suport a la independència. Aquests són els seus comentaris sobre David Fernàndez:

Crítiques de Duran i La Vanguardia

David Fernàndez també ha rebut crítiques des de Catalunya, com la del diari La Vanguardia, que li ha dedicat l’únic ‘semàfor vermell’ del dia. I Josep Antoni Duran i Lleida també l’ha criticat amb duresa, en declaracions a Antena 3. Duran ha lamentat la intervenció de Fernàndez, i sobretot ‘les seves formes’. ‘El va perdre la manera en què es va manifestar. És una manca de respecte. I no únicament a Rato, que no tenia cap obligació d’acudir al parlament. Pel simple fet d’acudir-hi s’ha de tenir un respecte i unes maneres parlamentàries’, ha dit.

A més, Duran i Lleida ha explicat que, al seu parer, la intervenció de Fernàndez va ser també una falta de ‘respecte a l’estat de dret’. ‘Amb aquests insults, es trenca la presumpció d’innocència del senyor Rato, que potser serà culpable, no ho sé, però serà la justícia i no el senyor David Fernàndez qui ho digui’, ha acabat dient.

‘Ens veurem a l’infern’

‘Ens veurem a l’infern. Fins aviat gàngster’, va etzibar David Fernàndez a l’ex-president de Bankia i ex-ministre del govern espanyol Rodrigo Rato, mentre li ensenyava una sandàlia. Rato havia comparegut al parlament en la comissió de control de les caixes d’estalvis i havia defensat la seva gestió a l’entitat. El moment de més tensió va arribar amb la intervenció de Fernàndez, que amb prou feines va poder acabar-la perquè la presidenta de la comissió, Dolors Montserrat (PP), el tallava dient-li que se li havia acabat el temps.

‘Vostè té por?’

David Fernàndez acabava així la intervenció, encarant-se amb Rodrigo Rato i ensenyant-li una sandàlia: ‘Sap què és això? Sap què en fan a l’Irac, d’això, com a símbol d’humiliació i menyspreu al poder del poder? Ho dic perquè va deixar un paisatge devastat amb un govern en la guerra de l’Irac. I des d’algunes altres esferes ha participat en una guerra econòmica contra els pobres generant paisatges devastats a l’estat espanyol. I la pregunta és: vostè té por?’

Rato li respon: ‘De qui, de vostè?’

Fernàndez: ‘No, de perdre-ho tot un dia, com ha passat a milions de famílies. De la gent, que un dia la gent se n’atipi. Vostè té por? Ens veurem a l’infern. El seu infern és la nostra esperança, és el carrer. Fins aviat, gàngster. Fora la màfia!’

Al cap d’una estona, David Fernàndez va explicar en un piulet a Twitter per què no havia llençat la sandàlia a Rodrigo Rato:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any