La CUP defensa que ja hi ha les condicions per fer un referèndum

  • Diu que cal mantenir 'la tensió mobilitzadora' més enllà de la Diada

VilaWeb
ACN
11.09.2013 - 23:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Ni el govern espanyol, ni els mercats financers poden impedir que siguin els catalans qui decideixin el seu futur com a poble en un referèndum vinculant que ha de tenir lloc durant el 2014’, ha dit el portaveu de la CUP, Àlex Maymó. I ha afegit que  ‘s’ha demostrat reiteradament, a les urnes i al carrer, que aquest poble vol ser decidir i que cap llei injusta pot impedir l’expressió lliure d’aquesta voluntat’. Amb tot ha advertit: ‘El poble català haurà de mantenir la tensió mobilitzadora més enllà de l’Onze de Setembre per poder fer efectiu el seu dret a decidir.’

La CUP considera que el temps ‘d’organitzar-se i mobilitzar-se tot just ha començat’ i que ‘la catalan way’ només és possible ‘anant més enllà dels límits que imposa l’estat i els mercats’. Segons que ha dit Maymó, en valoració a la jornada d’aquest Onze de Setembre, ‘avui ja es donen les condicions per celebrar un referèndum d’autodeterminació i posar en pràctica polítiques econòmiques i socials que permetin sortir de la crisi en favor de la majoria social’. Per fer-ho, però, considera que ‘cal una voluntat política d’anar més enllà del que aquells que manen de debò, la patronal i els mercats financers, estan disposats a acceptar’.



Maymó ha destacat l’èxit de la Via Catalana, el de les mobilitzacions de l’esquerra independentista, i el de les cadenes humanes que es convocaven en favor dels Països Catalans i en defensa dels serveis públics: ‘Demostren que som un poble viu que lluita per la llibertat i per un canvi de model polític i social.’ Per això ha demanat perseverància i determinació en l’organització i la mobilització popular, i ha conclòs fent una crida ‘a tots els sectors que veuen la situació actual com una oportunitat per canviar de dalt a baix el nostre país a sortir al carrer el proper 19 d’octubre a Barcelona en la manifestació que convoca la plataforma ‘Independència per canviar-ho tot”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any