Antoni Castellà (UDC), conveçut que ‘la majoria d’Unió serà a la Via Catalana’

  • Respon així el secretari general del partit, que demana que la cadena es desvinculi de la independència

VilaWeb
Redacció
08.08.2013 - 19:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari d’Universitat i Recerca de la Generalitat, Antoni Castellà, membre destacat d’Unió Democràtica, ha assegurat a través d’una piulet a Twitter que Unió sí que participarà a la Via Catalana. Ho ha dit just després de la darrera petició d’Unió de canviar l’eslògan de la cadena per desvincular-la de la independència. ‘La majoria d’Unió serem a la Via Catalana’, ha dit, desmarcant-se la petició del partit, que ahir féu el seu secretari general, Josep Maria Pelegrí.

Pelegrí considera que ‘la reivindicació de la independència, tot i ser legítima i desitjada per molts ciutadans, no deixa de ser una de les opcions possibles’ i, per això, segons assenyala, ‘podria deixar fora d’aquesta impressionant manifestació, algunes de les altres adhesions que sí comporta el dret de decidir’

La presidenta de l’Assemblea, Carme Forcadell, ja ha deixat clar que no pensen canviar el lema de la manifestació ‘Via Catalana per la Independència’. Forcadell ha dit que no cal cap manifestació ni cap actuació per defensar el dret de decidir ‘perquè ja el tenim com a nació, com a poble’, tal com va reconèixer, ha recordat, el parlament el passat 23 de gener. La presidenta de l’ANC considera que fer un acte ara per donar suport al dret de decidir ja reconegut pel parlament seria fer un pas enrere.

Editorial de Vicent Partal: Via Catalana: tots sabem on som

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any