El papa comença a piular en llatí

  • Fa poc més d'un mes que Benet XVI es va estrenar a la popular xarxa social Twitter

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
20.01.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fa poc més d’un mes, el papa Benet XVI es va estrenar a les xarxes socials amb la primera piulada a Twitter. Des d’aleshores, el seu compte no ha parat de rebre seguidors i d’ampliar el nombre de versions lingüístiques. Avui mateix, als vuit idiomes en què ja piulava el papa, s’hi suma una nova versió, sens dubte la més original: la llatina. En efecte, avui s’ha activat el compte específic @Pontifex_ln amb el primer comentari en llatí del papa.

Per l’acadèmic italià Manlio Simonetti, ‘el llatí s’adapta molt bé a la síntesi sol·licitada per les noves xarxes socials, molt més que no l’anglès’. Per exemple, una frase com ‘la corrupció del millor és horrible’, en llatí s’escurça molt: ‘Corruptio optimi pessima.’

I el secretari de la nova Acadèmia Pontificia de la Llatinitat, Roberto Spataro, considera que ‘Twitter és un instrument que imposa una comunicació ràpida’. En un article al diari oficial de la Santa Seu, ‘L’Osservatore Romano‘, deia que ‘el llatí ajuda a pensar amb precisió i sobrietat’, a més d’haver produït ‘un patrimoni excepcional de ciència, saviesa i fe’.

Notícia relacionada:

El llatí, una llengua no tan morta (16-5-2008)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any