El govern valencià perd la batalla judicial per tancar TV3

  • El TSJPV resol contra la tercera multa a ACPV i ordena executar la sentència del Suprem favorable a l'entitat sobre la primera multa

VilaWeb
Redacció
15.01.2013 - 12:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Tribunal Superior de Justícia valencià ha resolt a favor d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV) el recurs contra la tercera multa de 300.000 euros de la Generalitat a l’entitat, i ha ordenat que es retiri l’expedient sancionador (sentència, en pdf). Una nova sentència que suposa un altre revés judicial al govern valencià pel tancament de TV3, després de la resolució del Suprem espanyol, que el mes passat obligava el Consell a tornar els diners de la primera multa a ACPV.

És el primer cop que el TSJPV dóna la raó a ACPV: en el cas de les dues altres multes, va resoldre a favor del Consell i l’entitat va haver de recórrer al Suprem. Va ser allà on el passat mes de desembre va aconseguir la primera victòria, quan el Suprem va sentenciar, respecte una primera multa de 300.000 euros, que el Consell no tenia competències i no podia sancionar ACPV. Justament ahir el Tribunal Superior de Justícia va ordenar l’execució d’aquella sanció del Suprem i va donar un termini voluntari de dos mesos el Consell per tornar els 300.000 euros a ACPV.

Avui ha arribat una altra sentència del TSJPV, corresponent a la tercera multa, també de 300.000. ACPV hi havia presentat un recurs i contràriament a com havia resolt en les dues altres multes, en aquest cas el Superior de Justícia ha sentenciat en un sentit similar al del Consell i ha donat la raó a ACPV.

Ara queda per resoldre el recurs contra la segona multa, corresponent a l’expedient sancionador de 100.000 euros. El TSJPV va donar la raó al Consell i ACPV va recórrer al Suprem, que tot fa preveure que resoldrà en el mateix sentit que en el cas de la primera multa. De ser així, ACPV, ofegada econòmicament per la Generalitat durant aquests últims anys, hauria aconseguit vèncer en el terreny judicial a la Generalitat Valenciana. Ara la prioritat d’ACPV serà d’exigir que els diners de la multa pagada es tornin com més aviat millor.

Mentrestant, ACPV ha estat consultant durant aquests dies a tots els socis sobre el restabliment del senyal de TV3, i el resultat el donarà a final de setmana. Si la majoria de socis decideixien de reobrir les emissions, el senyal de TV3 podria recuperar-se en quaranta-vuit hores.

ACPV: ‘Les sentències deslegitimen la persecució política i econòmica impulsada per Camps’

ACPV considera que les decisions judicials deslegitimen la persecució política i econòmica que va impulsar el president Camps contra l’entitat. Així s’ha manifestat ACPV a través d’un comunicat en què informa sobre la sentència del TSJ valencià. Lamenta el que considera ‘un intent fracassat de censurar la llibertat d’expressió i la pluralitat informativa, reduir encara més l’accés de la nostra llengua als mitjans de comunicació i acabar amb una associació cultural sense ànim de lucre que significava un greu impediment per a la seua política anti-valenciana’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any