Esclata el lema ‘Keep calm and speak catalan’ a les xarxes socials contra la #wertgonya

  • L'informàtic Josep Maria Ganyet adapta l'original 'Keep calm and carry on' i en fa un logo

VilaWeb
Redacció
07.12.2012 - 21:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En les darreres hores ha esclatat a les xarxes socials el lema ‘Keep calm and speak catalan’ com a protesta contra la reforma de la llei d’Educació que promou el ministre espanyol José Ignacio Wert. Tant aquest lema com el logo que se n’ha fet, són obra de l’informàtic i professor universitari Josep Maria Ganyet (@ganyet), col·laborador habitual de RAC1. Centenars d’usuaris de Twitter i Facebook ja utilitzen el logo com a imatge de perfil i fan circular el lema acompanyat de l’etiqueta #wertgonya. La iniciativa es multiplica per moments i el mateix Ganyet s’ha declarat agradablement aclarapat des del seu compte de Twitter per l’alta volada que prenia la seva idea.

Ganyet ha adaptat el clàssic ‘Keep calm and carry on’, sorgit l’any 1939 com un intent del ministeri d’Informació Britànic per generar optimisme entre la població mentre les tropes alemanyes provaven d’envair el país, just quan va esclatar la segona guerra mundial. Però aquesta invasió no va succeir mai i es van destruir milers de peces estampades amb aquest logo, que mai es van utilitzar. Vegeu aquest vídeo de la histròria del lema.

Ganyet també ha creat una web des de la qual es pot descarregar el logo en diferents mides i formats, ja sigui per a fer de perfil, de fons de pantalla o per a qualsevol altre ús.

També ha obert un altre perfil de Twitter (@keepcalmcat), que ja compta amb més de cinc-cents seguidors, per a informar de totes les novetats i iniciatives relacionades amb el logo. De moment, Moritz (@MoritzBarcelona) ja ha dit que ben aviat imprimirà samarretes amb aquest logo. I ja ha adaptat la seva imatge de perfil al logo, amb els colors corporatius de la cervesa Moritz.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any