El govern balear eliminarà la immersió lingüística per decret

  • Té intenció de derogar el decret de mínims · Ho diu el conseller d'Educació

VilaWeb
Redacció
19.10.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller d’Educació del govern balear, Rafel Bosch, fa comptes d’eliminar la immersió lingüística, per decret, el curs vinent. En una entrevista a Intereconomía, recollida pel Diari de Balears, diu que amb l’entrada del nou decret de tractament integral de les llengües s’eliminarà la possibilitat que els centres apliquin un sistema d’immersió. El conseller s’ha referit així per primera vegada d’una manera directa a la intenció de derogar el decret de mínims, que obliga els centres a ensenyar, si més no, el 50% dels continguts en català.

Bosch va dir que es volia aplicar és un model trilingüe en què la presència del català, el castellà i l’anglès hi fos a parts iguals en els currículums, inspirant-se en el ‘model valencià’. Segons el Diari de Balears, el nou decret convertirà en bilingüe l’ensenyament que s’imparteix a les Illes, perquè la nova normativa obligarà tots els centres a introduir ensenyament en català i en castellà des d’Infantil fins a secundària.

La majoria dels centres de les Illes Balears tenen el català de llengua vehicular i, per tant, el castellà només hi és present quan s’imparteix l’assignatura d’aquesta llengua. Pel que fa a l’anglès, amb el nou decret serà el tercer idioma obligatori als centres i es començarà a impartir en els alumnes entre els 3 i els 6 anys.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any