#11s2012 Catalunya, nou estat d’Europa

  • L'ANC demana per carta als presidents Artur Mas i Núria de Gispert d'ésser rebuda l'Onze de Setembre i que comencin 'el procés de secessió'

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.08.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Marxa cap a la Independència arriba a l’equador amb més de dos-cents actes fets i força més de previstos. Aquestes últimes setmanes, milers de participants s’han sumat a les marxes que s’han fet a Catalunya. El propòsit de l’Assemblea Nacional Catalana és de preparar l’Onze de Setembre amb una gran concentració a Barcelona. També vol que una delegació sigui rebuda aquell dia pels presidents Artur Mas i Núria de Gispert, i així els ho han demanat per carta (requadre).

De fet, és tanta la gent que vol ser-hi d’una manera o d’una altra en aquests actes i que vol col·laborar en la concentració, que l’ANC crida a participar-hi al marge de l’organització.

L’ANC, tal com explica en el seu manifest, té el compromís de convertir la concentració d’aquest 11 de setembre, a Barcelona, en un acte massiu que tingui conseqüències històriques i afegeix que ‘Amb aquesta acció exigirem als nostres representants polítics que iniciïn el procés de secessió de l’estat espanyol i que cerquin els suports internacionals necessaris, seguint els procediments previstos en les convencions i tractats internacionals’. 

En uns dels vídeos (el podeu veure en aquesta pàgina) que més està circulant per la xarxa, fet per un simpatitzant de l’ANC,  es presenta la concentració com la manifestació més gran de la història i com un pas previ immediat a la independència segons els nombre d’assistents. El missatge del vídeo expressa la sensació de ‘crescendo’ que la xarxa transmet aquests dies. El missatge central és:

Si som 3.000.000 de persones
el govern de la Generalitat haurà d’accelerar el procés de la independència
Si som 4.000.000 de persones
no serem espanyols ni una setmana més
Si som 5.000.000 de persones
farem una gran festa i serem independents aquell mateix dia
S’està preparant la manifestació més gran que hi hagi pogut haver al llarg de la història de la Diada
Serà un esdeveniment històric

El recorregut d’un acte històric

Des de l’Assemblea han confirmat a VilaWeb que a la mateixa hora , les cinc de la tarda, que es comença la concentració a la Plaça Catalunya, també sortiran columnes de gent de diversos  punts de la ciutat per a convergir al mateix lloca cap a les sis de la tarda, on  hi ha previst la lectura d’un nou manifest. De moment, no hi ha detalls de qui hi participarà, però si que s’ha anunciat que hi haurà sorpreses. Sí que se sap, que un cop acabat, l’ANC cridarà els participants a marxar cap al Parlament de Catalunya. Aquesta manifestació serà el punt culminant de la Marxa cap a la Independència, que va començar el 30 de juny a Lleida.

Hi ha molta expectació, manifesta sobretot a les xarxes socials, amb pàgines i crides a omplir la plaça de Catalunya per la Diada. De fet, l’esdeveniment oficial de la manifestació a Facebook té 20.000 confirmacions d’assistència, que creixen a un ritme de mil assistents diaris.

També hi ha previstos autocars que sortiran de molts indrets cap a Barcelona, i molta gent s’organitza per anar-hi a peu.

El 19 d’agost, acte a la Jonquera: esborrem les fronteres

Entre els molts actes convocats d’aquí fins l’Onze de setembre destaca l’acte trasnfronterer, convocat a la Jonquera el proper 19 d’agost amb el lema: ‘Esborrem la frontera’, organitzat conjuntament per l’ANC de Catalunya Nord i de l’Empordà. A la tarda  hi haurà un acte central en el que hi participaran nombroses personalitats: Montserrat Carulla, Joan-Daniel Bezsonoff, Titot, Alà Baylac, Pep Sala, Hervé-Pi, Maria Mercè Roca, Toni Albà

Entrevista amb Pere Pugès: ‘L’Onze de Setembre d’enguany no serà com el 10-J, hi passaran coses’

Editorial de Vicent Partal: Un Onze de Setembre únic

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any