Oriol Pujol: ‘Hem començat un camí de no retorn cap a la llibertat’

  • El secretari general de Convergència envia una carta als militants del partit per defensar el pacte fiscal

VilaWeb
Redacció
02.08.2012 - 13:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari general de Convergència (CDC), Oriol Pujol, ha enviat aquesta setmana una carta als militants per a explicar-los per què cal el pacte fiscal. En la línia de la campanya que ha dut a terme aquestes últimes setmanes el partit en favor de la hisenda pròpia, s’hi diu que el pacte fiscal marca un abans i un després en la politica catalana: ‘Com a nació hem començat un camí de no retorn cap a la llibertat. Hem encetat la transició nacional catalana, que té la seva primera estació en la consecució de la hisenda pròpia.’

Pujol alerta els militants: ‘Com ja has pogut comprovar, aquesta fermesa de plantejaments que estem demostrant ha encès les ires dels sectors més rancis i conservadors de l’espanyolisme intransigent, que estan calumniant-nos, difamant-nos i mirant de dilapidar el nostre prestigi i el nostre bon nom. No ho permetrem i defensarem el nostre honor amb ungles i dents, perquè el bon nom de Convergència és patrimoni de tots els militants.’

‘Sabem on som i a on anem. Més que mai. Sense por i mirant endavant’, hi afegeix.

A més de la carta, els militants han rebut una resolució del pacte fiscal aprovada pel parlament, i considerada per Pujol un ‘moment històric’, i un díptic amb xifres del dèficit fiscal. Entre les dades que s’hi destaquen, hi ha que cada dia se’n van de Catalunya quaranta-cinc milions d’euros i no tornen.

Carta íntegra d’Oriol Pujol a la militància

Benvolguda, benvolgut,

Dimecres passat vam viure un ple històric al Parlament de Catalunya. L’acord polític assolit al voltant de la proposta de Pacte Fiscal que hem impulsat des de Convergència i des de CiU és d’una enorme transcendència política i històrica. La resolució aprovada –que us adjuntem perquè pugueu conèixer al detall– proposa un canvi de model,  és un nou plantejament que ha de garantir la pervivència de Catalunya. És fins aquest punt, doncs, que el ple del passat 25 de juliol marca un abans i un després en la política catalana. Un canvi que hem liderat nosaltres d’una manera clara i diàfana i que recull el suport de gairebé un 80% de la ciutadania catalana.

Com saps, en els darrers mesos hem estat explicant la nostra proposta de Pacte Fiscal a totes les comarques del país, a tots els militants, per poder donar-vos les eines per explicar els beneficis que suposaria per al país una Hisenda Pròpia que, en paraules del president Mas, no és un caprici, ni una maniobra partidista o una jugada d’oportunisme polític, si una necessitat en majúscules i una solució per sortir reforçats de la crisi.” Cada dia que passa, Catalunya perd 45 M € que van a Espanya i no retornen, i aquest és un preu que no podem pagar perquè és massa alt i pot suposar el final de Catalunya com a nació.

En les properes setmanes i mesos, ens tocarà defensar l’acord assolit pel Parlament de Catalunya. Tots i totes hem de ser transmissors del missatge, hem d’anar arreu del país explicant aquestes xifres i fent entendre que aquesta és la última oportunitat que tenim.

Tal com vam manifestar al nostre 16è Congrés, com a nació hem iniciat un camí de no retorn cap a la llibertat. Hem encetat la transició nacional catalana que té la seva primera estació en la consecució de la Hisenda Pròpia. Com ja has pogut comprovar, aquesta fermesa de plantejaments que estem demostrant ha encès les ires dels sectors més rancis i conservadors de l’espanyolisme intransigent, que estan calumniant-nos, difamant-nos i mirant de dilapidar el nostre prestigi i el nostre bon nom. No ho permetrem i defensarem el nostre honor amb ungles i dents, perquè el bon nom de Convergència és patrimoni de tots els militants, de tots aquells que fa tants anys que treballeu per aixecar aquest país i portar-lo a un futur ple d’oportunitats i situar-lo entre les grans nacions d’Europa i el món.

Sabem on som i a on anem. Més que mai. Sense por i mirant endavant. Com us dèiem fa uns mesos, intentaran dividir-nos i debilitar-nos, però sabem que comptem amb l’actiu més important, que és el capital humà que formen els homes i les dones de Convergència.

Ens permetem demanar-te que t’anotis des d’ara a l’agenda la data de l’Onze de Setembre d’enguany perquè estem preparant un seguit d’activitats que farem perquè aquesta diada sigui també històrica. Pots contactar amb la teva federació per a més informació.

Per últim, desitgem que puguis passar uns dies de descans i reflexió al costat de la teva família i amics i que ho facis gaudint d’aquest país i d’aquests paisatges que tenim la sort de tenir.

Saps que estem a la teva disposició.

Oriol Pujol i Ferrusola                                

Secretari general

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any