Les retallades del govern català arriben a Catalunya Nord

  • La secció d'Òmnium Cultural, Ràdio Arrels i els professors de català perden els ajuts del govern català

VilaWeb
Redacció
03.08.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les entitats que treballen per la promoció de la llengua i la cultura catalanes a Catalunya Nord han reaccionat a les retallades del govern català amb una carta al president de la Generalitat, Artur Mas.

A principi de juliol el director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Joan Gaubí, va enviar una carta a les associacions APLEC, que treballa per l’ensenyament en català, Ràdio Arrels i Òmnium Cultural de Catalunya Nord comunicant-los que, per raons de pressupost del Departament de Presidència i de tot el sector públic, no tindrien les subvencions de què han gaudit durant anys.

Doncs bé, les associacions demanen a Mas que designi un interlocutor per a negociar una situació que perjudicarà tot Catalunya Nord. I és que, addueixen, el moviment associatiu nord-català ja és objecte de moltes retallades des de fa dos anys.

En la carta raonen que tot plegat pot ser el principi ‘del desistiment i de l’abandonament, pel govern català, de la catalanitat de les comarques septentrionals de la Nació catalana’. Per tant, demanen a la Generalitat ‘que no abandoni la seva línia d’actuació des de la restauració del govern autònom i que renovi i reforci el seu compromís i suport econòmic, tècnic i polític amb el conjunt del teixit associatiu nord-català’.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any