Carta oberta al Batle i President del Consell Econòmic i Social d’Ontinyent

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Excel·lentíssim senyor Batle i President de l’Ajuntament d’Ontinyent. El motiu de la present carta és fer palès el nostre malestar per les greus irregularitats que, al nostre entendre, s’estan produint en el funcionament del Consell Econòmic i Social, i qye tene com a conseqüència una manca de transparència i de participació.

Com vostè bé sap, des d’EU i la regidoria de Participació Ciutadana vàrem proposar com a objectiu fonamental de legislatura la reforma i revitalització de la Carta Municipal de Participació Ciutadana i de la xarxa de Consells Municipals. Així mateix, EU ha apostat fortament per la Promoció Econòmica efectuada mitjançant el Consell Econòmic i Social, tot i entenent que el conjunt de consells municipals té per objecte la creació d’una administració ciutadana paral·lela que fiscalitze, controle i dinamitze l’acció política municipal i possibilite la participació i la generació de propostes per part dels agents socials .

Volem manifestar la nostra decepció perquè després d’una primera part de funcionament satisfactori del CES, on vàrem abordar els pressupostos, ordenances i la reforma dels estatuts i el reglament amb el debat i la reflexió escaients per part de tots i cadascun dels membres del Consell, hem passat a l’anul·lació de facto del Plenari com a òrgan suprem de decisió del CES, ja que segons els estatuts i el reglament actualment en vigor és el Plenari l’òrgan competent per tal d’aprovar i dotar pressupostàriament les propostes de les diferents comissions de treball. És per això que volem denunciar l’absoluta manca d’informació dels membres del Plenari sobre el treball dut a terme per les comissions. Sembla que tractar de forma bilateral  al si de les comissions les qüestions a què hem fet referència anteriorment relega el Plenari del CES a un paper testimonial, cosa que en vulnera l’esperit fundacional, atés que les comissions no són competents per a poder desenvolupar les tasques per a les quals han estat creades, ni molts menys per a disposar de partides pressupostàries corresponents al Pressupost destinat al CES, sense comptar prèviament amb el debat i aprovació del Plenari .

Exigim així mateix la convocatòria regular de les reunions ordinàries del CES (que s’haurien de realitzar trimestralment) i que considerem que són les eines adequades per a dur a terme el control preceptiu i seguiment dels projectes enllestits per les comissions. Així mateix, aquestes reunions periòdiques haurien de servir per a tractar aquells temes de caire econòmic, social i laboral el debat de les quals ha estat negat al CES (com per exemple: el Pla d’Ajust Municipal i la nova gestió de la piscina d’estiu).

Com a Batle i President del CES l’instem a la convocatòria immediata del Plenari per tal de reconduir i regularitzar aquesta situació. Ens agradaria recordar-li que en l’actualitat el nou reglament del CES està pendent d’aprovació, així com la designació del representant d’aquest Consell al Consell de la Ciutat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any