La romeria de la Santa Faç bat el seu record de participació en una jornada marcada pel fort vent

  • Més de dos-cents mil peregrins han participat en la tradicional marxa fins al monestir en una jornada desplaent marcada per les fortes ràfegues de vent.

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
19.04.2012 - 22:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La relíquia ha estat a punt de caure a causa del vent i l’han haguda de baixar del lloc on presidia la missa.

El vent i la massiva participació han estat els principals protagonistes de la tradicional romeria de la Santa Faç que des de fa 523 anys es repeteix el segon dijous desprès de la Pasqua. Des de primera hora de la matí els peregrins han pogut arreplegar les canyes amb el romaní a la plaça de l’ajuntament. El protocol de la jornada marca començar la marxa des de la cocatedral de Sant Nicolau de Bari, cosa que ha fet el president de la generalitat, Alberto Fabra, acompanyat de l’alcaldessa, Sonia Castedo, així com bona part del govern valencià i la corporació municipal. Era la primera vegada que Fabra recorria els vora vuit quilòmetres que separen el centre d’Alacant del monestir que dirigeixen les monges clarisses.

La marxa ha sigut ràpida, més del que és habitual, i l’han completada en menys de 100 minuts, durant la romeria no ha faltat la clàssica aturada per a agafar forces amb els rotllets d’anís i la mistela a meitat del recorregut que tant agraeixen els peregrins.

No han faltat a la tradicional cita els membres de Compromís, que encapçalats pel seu síndic a Les Corts, Enric Morera, el coordinador a Alacant, Natxo Bellido i el portanveu de la coalició a Alacant, Tomàs Mestre,l han complert amb la tradició de completar la Peregrina, sempre per davant de la comitiva oficial.

El qui s’estrenava en aquesta cita ha sigut el nou lider del PSPV, Ximo Puig, qui també ha participat a la romeria flanquejat per l’ex ministra Leire Pajín i Francesc Romeu.

Poc abans de les 10 la comitiva ha arribat al monestir on desprès de traure la relíquia del cambril s’ha celebrat una missa oficiada pel bisbe Rafael Palmero i que ha estat marcada pel fort vent que a punt ha estat de fer caure la Santa Faç i que de fet ha hagut de canviar la seua ubicació per tal d’evitar mals majors.

L’altra cara de la Peregrina l’han protagonitzada, com és habitual, els més joves que han pres la platja de Sant Joan desprès de la romeria. Milers de joves d’entre dotze i setze anys han acabat el dia festiu en un macrobotelló a la mateixa sorra de la platja.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any