Dinou anys sense Guilem Agulló

  • Una concentració l'ha recordat, al vespre a Burjassot · Solidaritat el recorda al Parlament de Catalunya

VilaWeb
Redacció
11.04.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’11 d’abril de 1993, avui fa dinou anys, un grup de neonazis va assassinar el militant independentista de Maulets Guillem Agulló en un carreró de Montanejos (Alt Millars). Nascut a Burjassot, Agulló tenia divuit anys, i avui familiars, amics i companys li han retut un nou homenatge amb una concentració al vespre davant la casa de la vila de Burjassot.

En el judici del cas de l’assassinat de Guillem Agulló, fet a Castelló de la Plana el 1995, el jutge va condemnar Pedro Cuevas, autor confés de la ganivetada, a catorze anys de presó per homicidi, va absoldre la resta del grup i no hi va veure motius polítics. Però Cuevas solament va estar quatre anys a la presó i a les municipals del 27 de maig de 2007 es va presentar a les llistes del partit ultradretà Alianza Nacional per Xiva de Bunyol.

Solidaritat recorda Guillem Agulló al Parlament de Catalunya

Avui al Parlament de Catalunya hi ha hagut també paraules de record a Guillem Agulló; les ha pronunciades el diputat de Solidaritat Uriel Bertran, que ha declarat que el govern espanyol ‘practica el genocidi cultural i lingüístic a tot el país’, fent els ulls grossos amb la vaga de fam protagonitzada per dos membres de Jubilats per Mallorca contra l’agressió a la llengua del govern de Bauzá i permetent casos com el de Guillem Agulló. Bertran ha recordat que l’assassí d’Agulló tan sols va complir quatre dels catorze anys de condemna i que deprés es va presentar de candidat d’Alianza Nacional (vídeo)

Avui recuperem també l’entrevista, feta l’estiu passat, amb el pare de Guillem Agulló: ‘La intolerància hauria de ser tipificada pel codi penal’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any