Puig anuncia una ofensiva contra els ‘grups de violència urbana’

  • Restriccions de drets a condemnats per aldarulls, identificacions preventives, videovigilància en més espais públics, web col·laborativa per identificar gent · Obrirà expedients sancionadors als promotors de la manifestació de la CGT i la CNT

VilaWeb
Redacció
03.04.2012 - 14:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller de l’Interior, Felip Puig, ha anunciat una ofensiva contra els grups ‘de guerrilla i violència urbana que s’han cronificat’, especialment a Barcelona, segons que ha dit. Per Puig, els aldarulls durant la vaga general a Barcelona van arribar a una dimensió a la qual cal donar una resposta diferent de fins ara. Per això ha expressat la coincidència amb el govern espanyol per a revisar el codi penal. A més, ha anunciat que Interior es personarà en les causes obertes als detinguts i fins i tot obrirà expedients sancionadors als promotors de la manifestació de la CGT i CNT per Pau Claris i Via Laietana.

Entre les mesures que vol tirar endavant, es plantegen restriccions de drets als condemnats per delictes d’aldarulls i alteració de l’ordre públic; identificacions preventives; dotar de més recursos la unitat central d’informació en ordre públic, creada fa uns mesos; incrementar els efectius de la brigada mòbil i els dispositius d’odre públic.

Ha anunciat que hi hauria més videovigilància en espais públics que puguin ser objecte de concentració, i que crearien una web de col·laboració ciutadana per a identificar gent que hagi comès delictes.

També s’ha referit a les xarxes socials i a internet, i que es perseguirien aquells que generessin violència, la promoguessin o se’n mostressin còmplices a través de webs, blocs, piulets, etc. 

Puig ha dit que les mesures eren necessàries perquè el sistema de seguretat actual no era prou dissuassiu i no feia por.

En relació a aquesta qüestió, us oferim dues opinions contundents publicades al diari:

David Fernàndez: Benzina al foc

Gerard Horta: Legislació antiterrorista? I per què no camps d’extermini?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any