L’oficialitat del català, principal objectiu de la visita de Mas a Brussel·les

  • També parlarà amb el president del parlament europeu d'economia, del pla d'ajustament del dèficit i la sortida de la crisi europea

VilaWeb
Redacció
21.03.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president Artur Mas va avui Brussel·les per reunir-se amb el president del parlament europeu, Martin Schulz, i mirar de fer avançar l’oficialitat del català a Europa. Cal recordar que Schultz s’ha declarat adesiara aliat del català i ha anunciat que sotmetria a debat i a votació l’oficialitat del català a l’Eurocambra. 

Però, en l’ordre del dia de la reunió, també hi ha l’agenda econòmica. Mas explicarà el seu pla d’ajustament pressupostari per tal de complir els objectius de dèficit i intercanviarà amb Schulz la seva visió dels plans per a sortir de la crisi financera i de deute europeu.

L’eurodiputat Ramon Tremosa, que acompanyarà el president en la reunió, ha manifestat a VilaWeb que el compromís de Schulz amb el català era ferm i constant, en els seus discursos i en les reunions amb els diputats a Brussel·les. Per això els eurodiputats catalans ja han demanat de reunir-se amb Martin Schulz per tractar de l’oficialitat del català, cosa que es farà d’aquí a poques setmanes, però encara no hi ha dia concretat.

Mas també es reunirà amb els presidents de Roine-Alps i Llombardia i amb el ministre d’Estrangers de Baden-Würtemberg ‘per fer sentir la veu’ dels anomenats quatre motors d’Europa, instituït el 1988. Artur Mas i els seus homòlegs Jean-Jack Queyranne i Roberto Formigoni i el ministre Peter Friedrich presentaran plegats a l’Eurocambra les noves prioritats d’aquest organisme interregional.

Al vespre s’entrevistarà amb el president de Flandes, el demòcrata-cristià Kris Peeters, per obtenir informació de primera mà sobre la política flamenca.

Durant tota la jornada l’acompanyaran el secretari del govern, Germà Gordó, el secretari d’Afers Exteriors, Senèn Florensa, i el delegat del govern a la UE, Joan Prat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any