Compromís demana que s’investigue la denúncia per l’agressió policíaca a Ontinyent

VilaWeb
Redacció
15.03.2012 - 18:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La denúncia presentada contra la policia nacional espanyola per una agressió gratuïta el mes de febrer passat a un jove ontinyentí a les proximitats de l’estació de trens d’Ontinyent, ha provocat ara que la coalició Compromís s’hi pronuncie i demane que s’investiguen i s’expliquen els fets. El portaveu del grup municipal, Josep Francés, reclama que es es depuren responsabilitats si és el cas, perquè ‘en cap cas estaria justificada la violència’ policíaca.

Josep Francés ha assegurat que després de les agressions policíaques a València a estudiants i ciutadans en general ‘no és gens interessant que estiga el debat obert a la nostra ciutat i s’ha d’aclarir per bé de tots’ la denúncia presentada.

Compromís proposa obrir ‘una investigació a fons dels fets ocorreguts a l’estació de RENFE a Ontinyent el 28 de febrer, per a depurar responsabilitats si s’aplega a eixa conclusió, i que es prenguen les mesures adients amb ambdues parts. Per a Josep Francés ‘no podem oblidar que, encara que l’arrestat haguera insultat els agents segons la versió policial, en cap cas estaria justificada la violència’.

Ivan Soler va denunciar que una agent de paisà li va demanar d’identificar-se, i com que no duia la documentació, va sol·licitar la presència d’uns altres agents per confirmar la seua identitat. Un d’aquests agents, després de confirmar les dades facilitades verbalment, hauria colpejat de manera reiterada i injustificada el jove, a qui van emmanillar i detenir, acusat de resistència a l’autoritat.

La policia, que va voler fer declaracions a VilaWeb Ontinyent, va presentar també una denúncia contra Ivan Soler per agressions als agents. A més, acusen el jove d’haver-los insultat prèviament i haver-ne fugit.

Un testimoni dels fets va confirmar a VilaWeb Ontinyent que els policies van actuar amb gran violència sense cap mena de provocació, i que un dels agents es va encarar a un grup d’alumnes de l’IES proper a l’estació que havien vist l’escena.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any